Minuli vikend je na 69 km trasi Istria UTMB nadvse uspešno nastopila Martina Klančnik Potrč, članica AK Poljane. Ciljno črto je prečkala po 6:39,36 in tekmovanje končala na odličnem šestem mestu.

Tekači in tekačice so se na pot podali v soboto, s štartom v starem mestecu Buzet. Naporni vzponi po strmih pobočjih, prečkanja potokov pa tudi blaten in skalnat teren so jih vodili skozi srednjeveška mesta Motovun, Oprtalj, Završje in Grožnjan, vse do cilja v mestu Umag. Na 69 km dolgi trasi pa so morali premagati +2.200 višinskih metrov.

Kot je Martina zapisala potem, ko je pritekla v cilj, se ji je okoli 32 km po glavi pletla misel, da bi odstopila, potem pa ji je »zalaufalo« in kot smo že navajeni od nje, je do cilja svoj ritem le še stopnjevala. »Po začetnih težavah se mi je kasneje vse poklopilo in naredila sem res dober trening za glavo. Tudi s časom, ki sem ga dosegla na koncu moram biti zadovoljna, saj sem morala v drugem delu tekme nadoknaditi zamujeno. Super uvrstitev, pred menoj so bile tekmovalke, ki so na svetovnem nivoju lestvico višje,« je svoje misli po tekmi strnila Martina.

Zapis pripravila Martina Lunder.

Martini iskrene čestitke in želimo ji veliko uspehov v prihodnje. 🙂