Nastanek Atletskega kluba Poljane – Maribor

Z veseljem in ponosom se ozrimo v kratko zgodovino obstoja našega kluba. Razmere v mariborski atletiki so bile tiste, ki so narekovali nastanek novega kluba. Ideja ozkega kroga trenerjev se je pričela uresničevati nekega poletnega večera 18.avgusta leta 2000, ko se je devetnajst pobudnikov zbralo na ustanovnem sestanku in
odločilo atletiko postaviti na trde temelje za nadaljnji uspešen razvoj. Če smo želeli ta cilj doseci, pa smo moramo ustanoviti klub, ki bo atlete in trenerje v novi sredini povezoval in jih vzpodbujal k nadaljnjemu razvoju.

Peščici trenerjev so se pridružili takrat uspešni atleti – nekateri med njimi sedaj vaditelji v selekcijskih skupinah, njihovi starši, bivši atleti, ki so želeli pomagati pri razvoju in napredku. Vsi ti so bili takrat v pomoč pri ustanavljanju kluba. Skupna želja vsem, ki so v tistih trenutkih razmišljali podobno je bila ta, da z novimi močmi, poletom in zagonom damo prednost razvoju doma vzgojenih atletov. Z načrtno vzgojo otrok in mladine v selekcijskem procesu doseci rezultatski napredek, boljšo organiziranost in v končni fazi atletiko postaviti ob bok uspešnim športnim panogam v Mariboru. Zavedali smo se, da je potrebno vrniti življenje na atletski stadion, saj množična atletika prinese kasneje ob pravilnem in strokovno zastavljenem planu dela tudi dobre rezultate v starejših kategorijah. Cilji, ki smo si jih takrat zadali so bili v Mariboru, ko smo imeli več sovražnikov kot prijateljev, težko dosegljivi. Včasih je bilo treba stvari trdo zastaviti in si izboriti mesto med takrat favoriziranima atletskima kluboma.

Že po slabih dveh mesecih, natančneje 13. oktobra 2000, smo bili na 27. korespondenčni seji Atletske zveze Slovenije sprejeti v članstvo te organizacije. Mesec dni kasneje smo bili ob prošnji in predložitvi zahtevanih pogojev in kriterijev sprejeti tudi v članstvo Športne zveze Maribor. Zgodilo se je to 20. novembra leta 2000 na 5. seji Upravnega odbora najvišjega športnega organa v Mariboru. Z včlanitvijo in z vstopom v te dve športni organizaciji smo postali enakopravni člani ostalim športnim društvom, klubom in sekcijam. Zaradi obstoječih pravilnikov pa je bila pot, da registriramo atlete, ki so želeli nadaljevati svojo športno pot v novem klubu še zelo dolga. Tudi Športna zveza Maribor nam v prvem letu delovanja ni bila v pomoč pri uresničevanju naših ciljev. Po nekaj mesecih delovanja smo na atletskem stadionu dobili začasne prostore, ki so nam bili v pomoc pri uspešni organizaciji prvih tekmovanj. Železnicarsko športno društvo – upravljalec objektov v Športnem parku, nam je v tistem obdobju nudil enake pogoje dela – treningov kot ostalima atletskima kolektivoma. Z včlanitvijo v dve pomembni inštituciji kot sta Atletska zveza Slovenije in Športna zveza Maribor in s pridobitvijo soglasja za nemoten potek vadbe na atletskem stadionu so bili uresničeni najpomembnejši sklepi z ustanovnega sestanka. Vsemu temu je vzporedno sledilo delo in proces treniranja, atletskega izobraževanja, organiziranja prireditev, promocija kluba in dokazovanja o upravičenosti nastanka kluba.

Že od vsega začetka smo bili in smo še danes najbolj odvisni od svojega dela in pomoči naših zvestih donatorjev in sponzorjev, ki so nam takrat in nam vsi še danes stojijo ob strani. Brez njihove pomoči bi težko obstali in napredek, ki ga v petih letih beležimo, ne bi bil takšen.

Ponosni smo na rezultate dosedanjega trdega dela vseh, ki smo takrat verjeli, da lahko v Mariboru atletika ponovno postane kraljica športov. Verjamemo, da lahko v bližnji prihodnosti ob izboljšani infrastrukturi na atletskem stadionu organiziramo podobne mitinge, ki bodo samo nadaljevanje uspešnih izvedb Zorkovih memorialov iz preteklosti.

Iz dneva v dan nas je v klubu več, prihajajo novi in novi nadobudni otroci, ki si želijo dokazovanja pred vrstniki in za njimi stojijo starši, ki klubu organizacijsko pomagajo. Odgovorni v AK Poljane jim bomo to tudi omogočili. In če drži rek, da »Več ljudi več ve« potem se nam za rezultate, tako atletske, kot tiste organizacijske, v prihodnje ni treba bati.


RAZVOJ REZULTATOV V OBDOBJU OD LETA 2001 do LETA 2009

 

Leto 2001:

 • naša prva naloga je bila, da atlete, ki so bili v letu 2000 še člani Atletskega društva Maribor ’98 registriramo in jim omogočimo, da bi lahko v letu 2001 že nastopali za Atletski klub Poljane – Maribor. Z veliko napora nam je to v mesecu aprilu v popolnosti uspelo.
 • v mesecu maju in juniju smo že organizirali prva šolska atletska tekmovanja.
 • v mesecu juniju smo v okviru Festivala Lent 2001 organizirali Olimpijski tek in prvo mednarodno zelo odmevno prireditev »Skok v višino«.
 • v mesecu juliju sledi prvi veliki mednarodni uspeh atleta, člana našega kluba. Darjan Murko je na Evropskih olimpijskih dnevih mladih v Španiji osvojil bronasto kolajno v teku na 400m. Po dolgih sušnih letih brez kolajn za mariborsko atletiko, je bila to medalja, ki je bila v ponos Darjanu, njegovemu trenerju Robertu in novo nastalemu AK Poljane.
 • pionirji našega kluba so zastopali barve mesta Maribor na Mednarodnih igrah šolarjev na Madžarskem.
 • v klubu je v 6 skupinah treniralo 88 otrok pri 5 trenerjih.

 

Leto 2002:

 • prioriteto smo v tem letu dali boljši organiziranosti kluba in še dejavnejšemu vključevanje novih članov v klub.
 • prav zato smo organizirali športne dneve za učence osnovnih šol Maribora in njegove okolice, izpeljali smo 1. Letne igre šolarjev Slovenije in spomladanski del šolskih atletskih tekmovanj ter jesenski kros.
 • skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije in organizatorji Festivala Lent smo izvedli Olimpijski tek. Prvič smo organizirali in uspešno izpeljali Državno mladinsko ekipno prvenstvo.
 • v popolnosti smo prevzeli primat pri delu z mladimi med atletskimi klubi v Mariboru in s tem imeli najboljšo bazo selekcioniranih otrok.
 • naša atletinja Sabina Veit je na igrah Alpe-Jadran osvojila srebro s štafeto 4x100m in bron v teku na 200m.
 • naši mladi atleti so se udeležili Mednarodnih iger šolarjev na Poljskem
 • ponovno smo pristopili h organizaciji Atletske olimpijade mladih, ki je bila nekoč nasploh najodmevnejši dogodek šolskih tekmovanj v Mariboru.
 • atleti so v letu 2002 osvojili 10 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih, osvojilo jih je 8 atletov.
 • v klubu je v 8 skupinah treniralo 116 otrok pri 6 trenerjih.

Leto 2003:

 • še vedno je prioritete dela v klubu vzgoja otrok. Množična atletika je tisto vodilo od koder lahko kasneje vzgajaš atlete in z njimi posegaš po dobrih rezultatih.
 • nadaljevali smo z organizacijo športnih dnevov, šolskih tekmovanj in prvič  organizirali mnogobojsko tekmovanje za osnovnošolce.
 • z ravnatelji posameznih šol smo se dogovorili o predstavitvah posameznih atletskih disciplin pri urah športne vzgoje in priredili poleg velike atletske olimpijade tudi mini atletsko olimpijado za otroke prve triade.
 • rekreativna prireditev »Olimpijski tek« je postala stalnica v okviru Festivala Lent.
 • rezultatsko pa smo ponovno naredili korak naprej, saj se je atletu Ronaldu Tomažiču uspelo uvrstiti na Svetovno mladinsko prvenstvo v Kanado in na Evropske olimpijske dneve mladih v Francijo. Obe tekmovanju sta v atletskih krogih pri mlajših kategorijah najbolj cenjeni.
 • na mednarodnih igrah šolarjev v Avstriji je naša tekačica na 800m Tina Ribič premagala vso konkurenco in stopila na najvišjo stopničko.
 • naši atleti so v tem letu pridno zbirali kolajne na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih – nanizali so 15 uvrstitev med prve tri, kolajne pa je osvajalo 9 atletov.
 • v klubu je v 11 skupinah treniralo 151 otrok pri 7 trenerjih.

 

Leto 2004:

 • uspešno nadaljujemo s promocijo kluba in vpisovanjem novih članov. Pri delu z mladimi nam priskočijo na pomoč nekdanji atleti, ki po uspešno opravljenem strokovnem izpitu postanejo vaditelji.
 • pri organizaciji tekmovanj smo v regiji najboljši, zato našo pomoč potrebujejo domala vsi klubi Štajerske in tudi širše.
 • tudi v tem letu smo organizirali vsa šolska atletska tekmovanja, Olimpijski tek, 2. Mariborski tek, ki je štel za Štajersko – Koroški pokal v cestnih tekih, Državno prvenstvo za starejše mladince/ke in mnoge druge prireditve.
 • z AD Maribor ’98 smo podpisali dogovor o skupni organizaciji velikih mednarodnih tekmovanj in državnih prvenstev.
 • ponovno smo dokazali, da imamo atletskega znanja dovolj. Atletinja Sabina Veit se je udeležila Mladinskega svetovne prvenstva do 19 let v Italiji. S časom 11.92 je postala najhitrejša Mariborčanka vseh časov. Sebastijan Jagarinec je na Igrah Alpe-Jadran v teku na 400m osvojil 6. mesto.
 • naši atleti so v tem letu osvojili 25 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih, kolajne je osvajalo12 atletov.
 • v klubu je v 11 skupinah  vadilo 205 otrok pri 10 trenerjih.

 

 

 

 

Leto 2005:

 • glavna naša naloga je še vedno pritegniti v naše vrste čim večje število otrok, ki v tej športni panogi vidijo svoje zadovoljstvo, prijetno okolje za razvedrilo in zdrav način športnega udejstvovanja.
 • v letu 2005 beležimo prve odmevnejše rezultate v starejših kategorijah zato je bilo potrebno sile usmeriti tudi v delo s starejšimi atleti.
 • nadaljujejo se uspešne organizacije šolskih tekmovanj pod okriljem našega kluba.
 • prireditve kot so Olimpijski tek, Mariborski tek, Državno prvenstvo, Olimpijada in Mini olimpijada mladih so postale že stalne množične prireditve, katerih se udeležujejo številni atleti, rekreativci in tisti najmlajši. Za slednje smo letos prvič organizirali Štajerski pokal v mnogobojih, ki smo ga pripravili skupaj z atletskimi delavci Ptuja in Slovenske Bistrice.
 • beležimo lepe mednarodne uspehe naših atletov. Štafeta pionirk je na Mednarodnih igrah šolarjev v Angliji osvojila bronasto kolajno. Bila je to edina kolajna številne Mariborske ekipe, ki so jo sestavljale tudi ostale športne panoge. Naša najuspešnejša atleta Sabina Veit in Sebastijan Jagarinec sta se uvrstila v člansko reprezentanco Slovenije, ki je uspešno nastopila na Evropskem pokalu državnih reprezentanc. Številni naši mladi atleti so se uvrščali v mladinske in pionirske reprezentance Slovenije.
 • naši atleti so v tem letu osvojili kar 49 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih, kolajne je osvajalo 30 atletov.
 • v klubu je v 13 skupinah vadilo in treniralo 228 otrok pri 11 trenerjih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leto 2006:

 • glavna naša naloga je še vedno pritegniti v naše vrste čim večje število otrok, ki v tej športni panogi vidijo svoje zadovoljstvo, prijetno okolje za razvedrilo in zdrav način športnega udejstvovanja.
 • nadaljujemo s tradicijo nastopanja naših atletov na največjih tekmovanjih. Sebastijan Jagarinec je nastopil na Svetovnem mladinskem prvenstvu. Liona Rebernik in Vesna Vivod sta uspešno zastopali barve Slovenije na 24. Mladinskih igrah Alpe – Jadran.

 • nadaljujemo z organizacijo atletskih šolskih tekmovanj in atletsko olimpiado mladih in mini olimpiado.
 • priredili smo 31 Savaria pokal – nastop mladinskih reprezentanc Hrvaške – Madžarske – Avstrije – Slovenije, Četveroboj mladinskih reprezentanc Češke – Madžarske – Hrvaške – Slovenije, Državno prvenstvo za starejše mladince/ke, Mariborski tek, Olimpijski tek in mnoge druge prireditve. Organizirali smo Miting za veliko nagrado AZS in ustvarili sanje o organizaciji velikega mitinga podobnega nekdaj tako odmevnemu Zorkovemu memorialu.
 • atleti našega kluba so uspešno nastopili na Evropskih otroških dnevih atletike v Brnu in v močni konkurenci atletov iz 14 držav osvojili 12 kolajn. Številni mladinci in pionirji so oblekli dres z državnim grbom in uspešno nastopili na mednarodni sceni.
 • v klubu je v 13 skupinah vadilo in treniralo 234 otrok pri 11 trenerjih

Leta 2007

 

 • je daleč najuspešnejše leto tako v tekmovalnem kakor tudi v organizacijskem smislu v zgodovini delovanja kluba.
 • kar štirje naši atleti so uspešno nastopili na največjih atletskih mednarodnih tekmovanjih – največ doslej. Sabina Veit in Sebastijan Jagarinec sta nastopila na EP za mlajše članice/ne v Debrecenu na Madžarskem, na 24. Univerzijadi na Tajskem ter uspešno branila barve slovenske atletske reprezentance na 26. Evropskem pokalu državnih članskih reprezentanc v Milanu. Liona Rebernik je nastopila na SP za mlajše mladinke v Ostravi na Češkem in bila dvakratna finalistka na Evropskih olimpijskih dnevih mladih v Beogradu. Vesna Vivod pa je bila udeleženka EP za mladinke/ce, ki je letos potekalo v Hengelu na Nizozemskem.
 • kar 10 naših atleti je letos obleklo dres z državnim grbom. Ponovno smo se udeležili Mednarodnih iger šolarjev, ki so potekale na Islandiji in tam dosegli odmevne rezultate.
 • atleti našega kluba so uspešno nastopili na Evropskih otroških dnevih atletike v Brnu in v močni konkurenci atletov iz 16 držav oz. več kot tisoč nastopajočih osvojili 14 odličij.
 • trije naši atleti so bili na gala prireditvi Atletske zveze Slovenije nagrajeni za vrhunske dosežke v sezoni 2007. Tako je Sebastijan Jagarinec postal najboljši v Sloveniji v kategoriji mlajših članov. Sabina Veit pri mlajših članicah in Liona Rebernik pri mlajših mladinkah pa sta bili drugi.
 • na atletskem stadionu Poljane v Mariboru se je v organizaciji našega kluba zvrstilo več kot 20 odmevnih prireditev. Ponosni smo lahko na medijsko odmevnost ob organizaciji velikega mednarodnega atletskega mitinga, ki so ga začinili odlični tekmovalci s tujine z izvrstnimi rezultati. Pripravili in organizirali smo še nekaj državnih prvenstev za mlajše kategorije in ob koncu leta na gala prireditvi s strani Atletske zveze Slovenije prejeli posebno priznanje za najboljšega in najbolj kakovostnega organizatorja atletskih tekmovanj.
 • naši atleti so v tem letu osvojili kar 105 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih, kolajne je osvajalo 40 atletov.
 • v klubu je v 13 skupinah vadilo in treniralo 219 otrok pri 11 trenerjih.

 

 

Leta 2008

 • tudi za to leto lahko rečemo, da je  najuspešnejše leto tako v tekmovalnem kakor tudi v organizacijskem smislu.
 • leto, ki si ga bo še posebej zapomnila Sabina Veit, ki je nastopila na največjem športnem spektaklu. Sanje atletinje so se uresničile. Bila je med 61 športnicami in športniki iz Slovenije, ki so se domov vrnili s petimi odličji in uspešno zastopali barve Slovenije na Olimpijskih igrah moderne dobe.
 • atletinja Liona Rebernik se je udeležila Svetovnega mladinskega prvenstva. Božo Himelrajh se je kot veteran udeležil Evropskega veteranskega prvenstva v Ljubljani in osvojil dve bronasti kolajni (100M in štafeta 4X100M) in Balkanskih veteranskih iger ter tam osvojil dva naslova najboljšega na igrah (tek 100M in 200M). Sabina Veit in Sebastijan Jagarinec sta odlično nastopila na Evropskem članskem ekipnem prvenstvu v Istanbulu in Banyski Bistrici.

 • Skupaj je v najrazličnejše staroste reprezentančne kategorije AK Poljane Maribor »prispeval« kar 13 atletov – kar je daleč največ do sedaj.
 • Nastop mladih atletov našega kluba na dveh najpomembnejših pionirskih igrah je bil naravnost fantastičen. Na Mednarodnih igrah šolarjev v San Franciscu so atleti Eva Vivod, Uroš Veselič, Doroteja Rebernik, Franci Krajnc, Luka Krumpak in Blaž Željko osvojili 5 kolajn. Iz Brna kjer so potekale Otroške evropske igre šolarjev pa so atleti domov prinesli kar 12 kolajn.
 • na atletskem stadionu Poljane Maribor se je v organizaciji našega kluba zvrstilo 26 odmevnih prireditev. Ponosni smo lahko na medijsko odmevnost ob organizaciji Odprtega državnega prvenstva Slovenije za člane in članice, katerega so se udeležili vsi najboljši slovenski atleti in atleti iz nam sosednjih držav in dosegli izvrstne rezultate. Pripravili in organizirali smo še vrsto državnih prvenstev za mlajše.
 • šest naših atletov je bilo na GALA prireditvi Atletske zveze Slovenije nagrajenih za vrhunske dosežke v sezoni 2008. Tako je Sebastijan Jagarinec že drugič zapored postal najboljši v Sloveniji v kategoriji mlajših članov, Liona Rebernik je v kategoriji mlajših mladink osvojila tretje mesto. Eva Vivod in Doroteja Rebernik sta v kategoriji pionirk osvojili drugo oz. tretje mesto. Sabina Veit je prejela posebno priznanje za skupno zmago na mitingih, ki štejejo za Veliko nagrado AZS in Zavarovalnice Vzajemna. Posebno priznanje za dosežene državne članske rekorde pa je prejelo pet naših atletov: Sebastijan Jagarinec, Sabina Veit, Urška Živkovič, Vesna Vivod, Liona Rebernik.
 • naši atleti so v tem letu osvojili kar 124 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih, kolajne je osvajalo 46 atletov.
 • v klubu je v 11 skupinah vadilo in treniralo 235 otrok pri 11 trenerjih.

 

Leto 2009

 

 • atlet Sebastijan Jagarinec je tudi v tem letu naredil velik korak naprej saj je osvojil 3. mesto na Ekipnem evropskem članskem prvenstvu v Bergenu. Tekel je tudi v štafeti 4X400M, kjer je štafeta osvojila 5. mesto. Bil je finalist teka na 400M na Sredozemskih igrah in udeleženec največjega mlajše članskega tekmovanja v letu 2009 – Evropskega mlajše članskega prvenstva, kjer je osvojil 17. mesto. Zmagovalec APS za člane, ter državni prvak v dvorani pri članih v teku na 400M in prav tako državni prvak pri mlajših članih na odprtem v teku na 200M.
 • leto, v katerem je atletinja Sabina Veit osvojila dve kolajni na velik tekmovanjih. Srebrno kolajno si je pritekla na Sredozemskih igrah v Pescari in bronasto kolajno v Beogradu na Univerzijadi. Nastopila je na največjem športnem dogodku v omenjenem letu. Na Svetovnem prvenstvu v Berlinu je bila udeleženka teka na 200M, kjer je osvojila 36. mesto. V teku na 200M je osvojila še 3. mesto z reprezentanco Slovenije na Evropskem ekipnem članskem prvenstvu v Bergenu na Norveškem. Zmagovalka APS v teku na 200M in državna prvakinja prav tako v teku na 200M.
 • atletinja Liona Rebernik je tekmovala na Evropskem mladinskem prvenstvu v katerem je tekla v polfinalu teka na 200M. Bila članica štafete 4X400M na Ekipnem članskem evropskem prvenstvu. Večkratna državna prvakinja v kategoriji starejših mladink v teku na 200M in 400M. Miha Ambrožič je nastopal na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladince v teku na 400M in osvojil 29. mesto. Udeležil se je še Evropskih olimpijskih dnevov mladih, kjer je osvojil 9. mesto in za nekaj stotink zgrešil finale. Vesna Vivod je nastopila na Evropskem pokalu v mnogoboju in se uvrstila v prvo polovico nastopajočih.

 • skupaj je v najrazličnejše staroste reprezentančne kategorije AK Poljane Maribor »prispeval« kar 13 atletov.
 • nastop mladih atletov našega kluba na dveh najpomembnejših pionirskih igrah je bil naravnost fantastičen. Na Mednarodnih igrah šolarjev v Atenah so atleti Eva Vivod, Jan Šerbinek, Mihaela Polanec Berčnik, Doroteja Rebernik in Blaž Željko in osvojili 3 kolajn. Iz Brna kjer so potekale Otroške Evropske igre šolarjev pa so mladi atleti domov prinesli kar 12 kolajn.
 • na atletskem stadionu Poljane Maribor se je v organizaciji našega kluba zvrstilo 24 odmevnih prireditev. Ponosni smo lahko na medijsko odmevnost ob organizaciji velikega Mednarodnega atletskega mitinga za VN AZS in Zavarovalnice Vzajemna, katerega so se udeležili številni najboljši slovenski atleti in atleti iz nam sosednjih držav in dosegli izvrstne rezultate in norme za Svetovno člansko prvenstvo. Pripravili in organizirali smo še vrsto državnih prvenstev za mlajše kategorije.
 • sedem naših atletov je bilo na GALA prireditvi Atletske zveze Slovenije nagrajenih za vrhunske dosežke v sezoni 2009. Tako je Sebastijan Jagarinec že tretjič zapored postal najboljši v Sloveniji v kategoriji mlajših članov, Liona Rebernik je v kategoriji starejših mladink osvojila drugo mesto. V kategoriji mlajših mladincev je tretje mesto osvojil Miha Ambrožič. Doroteja Rebernik je v kategoriji pionirk osvojili prvo mesto.
 • v isti kategoriji je Eva Vivod osvojila drugo mesto. V kategoriji pionirjev je Blaž Željko osvojil drugo mesto.
 • naši atleti so v tem letu osvojili 114 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih – kolajne je osvajalo 50 atletov.
 • v klubu je v 11 skupinah vadilo in treniralo 217 otrok pri 11 trenerjih.

Leto 2010

 

 • atlet Sebastijan Jagarinec se je na evropskem prvenstvu v Barceloni v teku na 400M uvrstil v polfinale in z novim osebnim rekordom v izjemni konkurenci osvojil odlično 16. mesto. Prav tako je nastopil v štafeti 4X400M in osvojil 14.  mesto.  Odličen  rezultat pa je zabeležil na Ekipnem evropskem prvenstvu 1. skupine v Budimpešti kjer je s 3. mestom Sloveniji pritekel pomembne točke v boju za obstanek.
 • atletinja Eva Vivod se je preko evropskih kvalifikacij v Moskvi (2. mesto) uvrstila na prve Olimpijske igre mladih kjer je v finalu meta kopija zasedla sedmo mesto. Prav tako je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi, v isti disciplini končala na odličnem 8. mestu. V Kanadi je nastopila tudi v sedmeroboju in v izjemno težkih vremenskih razmerah zasedla 21. mesto.
 • Jure Mikluš, Eva Vivod in Žan Brus so izpolnili izjemno zahtevne norme in se uvrstila na kvalifikacije za prve mladinske OI, ki so potekale v Moskvi.
 • Tjaša Krajnc se je iz mednarodnih iger šolarjev kjer je nastopala za reprezentanco Maribora vrnila z zlato kolajno, ki jo je osvojila v disciplini suvanja krogle.
 • na evropski otroških atletskih igrah, ki so potekale v češkem Olomoucu so se naši pionirji domov vrnili z 12-imi kolajnami.
 • 13 naših atletov je v tem letu nastopalo za reprezentanco Slovenije v vseh starostnih kategorijah
 • naši atleti so v tem letu osvojili 81 kolajn na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih – kolajne je osvojilo 30 atletov.