Atletski mitingi imajo v Mariboru dolgo in uspešno tradicijo. Mednarodni atletski miting Maribor 2021 in 8. memorial Iztoka Ciglariča v teku na 1500m, je bil že 13. miting v organizaciji našega kluba. V letu 2021 smo dobili grafično podobo mitinga, ki bo skrbela za prepoznavnost našega dogodka. Zraven številnih novosti smo pripravili tudi rekorde mitinga, za katere smo prepričani, da jih bodo atleti in atletinje ”podirali” že v letu 2022.

Na našem mitingu je vselej posebne pozornosti deležna memorialna disciplina Iztoka Ciglariča. V spomin na našega prvega predsednika kluba, enega od ustanoviteljev Atletskega kluba Poljane Maribor, prirejamo tek na 1500m, ki je vsako leto deležen velikega odziva domačih in tujih atletov.

Atletski stadion Poljane slovi po odličnih pogojih za vrhunsko atletiko in dobro znani ”mariborski veter” vselej privabi najboljše sprinterje in sprinterke iz Slovenije in širše regije. Atletska steza je bila prenovljena leta 2017 in še vedno se je drži sloves najboljše in najhitrejše v Sloveniji. Zares odličen atletski stadion nudi možnost vrhunskih rezultatov prav v vseh disciplinah. Kot organizatorji se bomo potrudili, da vsako leto ponudimo več, tako atletom kot gledalcem in prepričani smo, da bomo že sedaj vrhunski atletski dogodek iz leta v leto nadgrajevali.

V Mariboru smo lahko do tega trenutka spremljali kar nekaj znanih obrazov iz evropske in svetovne atletike in pri nas so se vselej počutili kot doma. Verjamemo, da bomo tudi v prihodnje priča številnim odmevnim nastopom in dosežkom najboljših slovenskih in tujih atletov.

LIVE STREAM POSNETEK – 2021

LIVE STREAM POSNETEK – 2020

LIVE STREAM POSNETEK – 2019