Drugi dan Prvenstva Slovenije za st. mladince/ke  in mlajše člane/ce je tekmovanje potekalo pri izjemnih temperaturah. Ozračje se je ogrelo na 37°C, veter je bil še močnejši kot v soboto, sprinterjem ni bil v pomoč pri njihovih dosežkih, kljub temu pa beležimo številne nove znamke oz. rekorde atletov iz kluba AK Poljane.

V teku na 200M smo imeli v konkurenci  starejših mladink eno predstavnico, od katere smo resnici na ljubo pričakovali medaljo. In kasneje se je to izkazalo tudi kot realno. V kvalifikacijah je Ajda Kaučič štartala v prvi skupini in od prvega metra naprej je suvereno opravila s tekmicami in se zadnjih 30 metrov le še iztekla v cilj. Kljub močnemu vetru v prsa (-2.2 m/s) in »popuščanju« zadnjih nekaj 10-metrov pred ciljem, je bil rezultat 26.24 dober obet za finalni tek in izvrsten dosežek v njem, ko bo konkurenca vendarle bolj strnjena.

V konkurenci starejših mladincev smo imeli na štartni listi štiri atlete. V boj za čim boljši rezultat se je prvi podal Žan Aljaž Poropat in si ob vetru v prsa pritekel 4. mesto v prvi polfinalni skupini, kar ni zadostovalo za napredovanje v finale. S časom 24.02 se je uvrstil na končno 12. mesto. V drugi polfinalni skupini sta od naših predstavnikov štartala  Staš Tin Lorbar in Dmytro Drebot. Zanesljivo 2. mesto si je pritekel Staš Tin Lorbar in se s časom 22.84 več kot zanesljivo uvrstil v fanale teka na 200m. Le za nekaj stotink je zaostal za svojim osebnim rekordom. Le-tega pa je izboljšal naš drugi predstavnik v tej skupini Dmytro Drebot, ki je tekel pogumno z vetrom v prsa 25.01 in osvojil 18. mesto. Čakali smo še na našega zadnjega predstavnika Nicka Dajčmana, ki je uprizoril odličen štart, zanesljivo držal 2. mesto v tretji skupini do cilja, ki je neposredno vodilo v finale teka na 200m. Veselili smo se treh finalnih nastopov v teku na 200M, ki so sledili v nadaljevanju zanimivih atletskih bojev.

Medtem, ko so se Ajda, Nick in Tin Staš pripravljali na svojo odločilno bitko v teku na 200M pa je svoje sposobnosti pri skoku v daljino kazala Manca Gjura. Bil je to še en dan, ko tehnično ni bilo vse tako kot je treba. Čeprav vrhunski pogoji, toplo, vroče vreme in veter v hrbet, tega Manca ni znala izkoristiti, v zadnjem poskusu je pristala pri 491cm, zaostala za svojim osebnim rekordom in osvojila končno 8. mesto.

In že sta sledila oba finala. Prva je s svojim finalnim tekom opravila Ajda. Tekla je izvrstno, osvojila 2. mesto in postavila svojo najboljšo znamko v teku na 200M. Kljub neznosni vročini in vetru v prsa (-0,5 m/s) je bila ob koncu zadovoljna s časom 24.73 in s srebrno kolajno. V moškem finalu sta štartala Nick in Staš Tin in izvrstno opravila svojo nalogo. Oba sta postavila svoje osebne rekorde s pomočjo vetra +0,7 m/s, ki je v tem finalu obrnil smer. Nick je tekel več kot štiri desetinke hitreje od prejšnjega osebnega rekorda, nova znamka je 22.41 in osvojil 5. mesto, Staš Tin pa se je uvrstil takoj za njim na 6. mesto z novim osebnim rekordom 22.63.

Tako smo se z novimi osebnimi rekordi in s srebrno kolajno Ajde Kaučič podali na dolgo pot proti Mariboru.

Vsem atletom iskrene čestitke za številne osebne rekorde!

Tekst pripravil: Robert Herga