V soboto je v Murski Soboti potekalo prvenstvo Slovenije v krosu. Na odlično pripravljeni progi in v teku čez drn in strn smo lahko spremljali zanimive tekaške boje, med nastopajočimi pa so se zelo dobro odrezali tudi naši tekači.

Žan Ogrinc, ki je še vedno pionir, se je tudi tokrat pomeril v kategoriji starejših tekmecev in na razdalji 3000m prikazal odličen tek. V kategoriji mlajših mladincev si je pritekel srebrno odličje in s tem postal državni podprvak. V isti kategoriji je na svojem prvem pravem atletskem tekmovanju nastopil Žan Stajan, ki si je pritekel zelo visoko peto mesto, naša Žana pa sta ekipno postala državna prvaka v kategoriji mlajših mladincev. Peto mesto si je v kategoriji mlajših članov pritekel tudi Matej Meklav, ki je tekel na razdalji 8000m.

Aljaž Poropat je bil naš predstavnik v kategoriji starejših mladincev, kjer si je na 4000m dolgi progi pritekel 10. mesto. Mitja Črnčec je nastopil v kategoriji članov, kjer si je na 8000m dolgi progi pritekel 14. mesto, Špela Polutnik pa je nastopila v kategoriji mlajših mladink, kjer si je na 3000m pritekla 18. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje. :)