V Novem mestu je v soboto potekalo še zadnje prvenstvo Slovenije v dvorani v letošnji zimski sezoni. Za konec so se pomerili najboljši atleti in atletinje v kategoriji mlajših mladincev in mlajših mladink U18. Na tekmovanju so se zelo izkazali tudi naši mladi športniki, ki so prikazali odlične predstave, postavili veliko novih osebnih rekordov in osvojili dve zlati odličji.

Niko Štajmec je postal državni prvak v suvanju krogle, kjer je prvič suval 5kg težko kroglo. Kljub temu, da je še pionir in na tekmovanjih suva z lažjo kroglo, se je s težjim orodjem odlično odrezal in z rezultatom 13,76m postavil nov mejnik, ki ga bo v prihodnjih dveh letih zagotovo še velikokrat izboljšal. Odličen je bil tudi v teku na 60m, kjer je že v kvalifikacijah za dve desetinki popravil osebni rekord in se z rezultatom 7,66s kot osmi uvrstil v finale, v katerem je tekel še hitreje in si z rezultatom 7,60s pritekel sedmo mesto. Naslova državnega prvaka se je veselil tudi naš mladi tekač Žan Ogrinc, ki je nastopil v teku na 800m. Z odličnim tekom in rezultatom 2:01,98, je za dobrih šest sekund popravil osebni rekord in vsekakor presenetil starejše tekmece.

Novega osebnega rekorda se je veselila tudi Staša Fonovič, ki je nastopila v skoku v višino. S svojim novim najboljšim dosežkom, ki sedaj znaša 159cm, je osvojila šesto mesto. Šesto mesto je v suvanju krogle (3kg) osvojila tudi Zoja Gajer, katere najdaljši sunek je meril 9,47m. V teku na 800m se je v starejši kategoriji preizkusila naša mlada tekačica Nina Turčin. Tekla je zelo hitro in z rezultatom 2:29,49 postavila nov mejnik in osvojila sedmo mesto. Maja Frangež je v teku na 200m z rezultatom 27,49s postavila svoj najboljši letošnji rezultat in si pritekla deveto mesto, v teku na 60m pa je prav tako s svojim najhitrejšim tekom letos – 8,33s, osvojila 11. mesto. Manca Gjura in Iva Turčin sta nastopili v teku na 200m in v skoku v daljino. Manca si je v teku na 200m z rezultatom 27,83s pritekla nov osebni rekord in 11. mesto, v skoku v daljino pa je s skokom dolgim 489cm osvojila 12. mesto. Iva si je v teku na 200m z rezultatom 27,88s prav tako pritekla osebni rekord in 13. mesto, isto uvrstitev pa je dosegla tudi v skoku v daljino, kjer je doskočila pri 472cm. Dekleta so ob koncu nastopila še v štafetnem teku 4x200m, kjer so si v postavi (Maja Frangež, Nina Turčin, Zoja Gajer in Iva Turčin) z rezultatom 1:51,76 pritekla peto mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje. 🙂