Minuli vikend je v Novem mestu potekalo prvenstvo Slovenije v dvorani za člane in članice. Na tekmovanju je bilo doseženih kar nekaj odličnih rezultatov, med nastopajočimi pa so bili tudi predstavniki našega kluba. Organizatorja vsekakor velja pohvaliti za organizacijo vseh treh dosedanjih dvoranskih tekmovanj in ponujeno priložnost atletom, da postavljajo nove mejnike. Prvenstvo Slovenije je našemu klubu prineslo prva letošnja odličja in tudi prvo državno prvakinjo v atletski sezoni 2021.

Tjaša Križan je na svojem zadnjem dvoranskem tekmovanju kroglo sunila najdlje letos. Z rezultatom 14,23m se je povsem približala osebnemu rekordu in pokazala, da je na letošnje izzive odlično pripravljena. S tem dosežkom je obranila naslov dvoranske članske prvakinje. Uroš Veselič je v skoku v višino z uspešno preskočenimi 194cm osvojil bronasto odličje in nakazal, da lahko poleti pričakujemo skoke preko dveh metrov.

V suvanju krogle je nastopila tudi Sandra Mavsar, ki je z rezultatom 11,17m prvič presegla mejo enajstih metrov. Z doseženim rezultatom se je veselila novega osebnega rekorda in šestega mesta. Šesto mesto si je v teku na 3000m pritekel tudi Matej Meklav. Z rezultatom 9:00,58 je tekel blizu osebnega rekorda in se po prehitrem začetku zelo približal meji devetih minut. Gregor Verbošt je na isti razdalji pritekel v cilj takoj za njim in z rezultatom 9:04,34 osvojil sedmo mesto. Matej je nastopil tudi prvi dan tekmovanja, kjer je v teku na 1500m z rezultatom 4:15,47 in osvojenim osmim mestom nekoliko zaostal za pričakovanji. Osmo mesto si je v svojem prvem letošnjem nastopu pritekla tudi naša mlada obetavna sprinterka Ajda Kaučič. Nastopila je v teku na 200m in dosegla čas 26,13s.

Nika Kralj je bila naša predstavnica v teku na 400m, kjer si je z rezultatom 1:03,04 pritekla 13. mesto. Po enega predstavnika oz. predstavnico smo imeli v tekih na 60m. Vito Zupanič se je z rezultatom 7,33s približal osebnemu rekordu in si pritekel 19. mesto, Danaja Krajnc pa si je z rezultatom 8,32s pritekla 23. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje. Verjamemo, da bodo uspešno delo v zimskih mesecih uspešno nadgradili in v poletnem delu sezone prikazali še bolje predstave. :)