Minuli vikend je v Novem mestu potekalo prvo atletsko dvoransko tekmovanje v letošnjem letu. Pred nami je vsekakor zanimivo leto, ki bo polno takšnih in drugačnih izzivov. Atleti in trenerji smo veseli zimskih tekmovanj in že na samem začetku so naši atleti in atletinje poskrbeli za odlične rezultate. 1. kvalifikacije za prvenstvo Slovenije v dvorani za člane in članice, so postregle z zanimivimi atleskimi boji in odličnimi uvodnimi rezultati.

Uroš Veselič, Tjaša Križan, Žan Ogrinc

Tjaša Križan je v novo sezono startala kot še nikoli doslej. Nastopila je v suvanju krogle, kjer se je s sunkom dolgim 14,06m približala osebnemu rekordu. Tjaša se spogleduje tudi z normo (14,50m) za nastop na evropskem mlajše članskem prvenstvu, ki ga bo meseca julija gostil Norveški Bergen. Glede na njeno pripravljenost in prikazano na prvem tekmovanju lahko zastavljen cilj doseže že na prihajajočih zimskih tekmovanjih. Brez tehničnega treninga se je na tekmovanje podal Uroš Veselič, ki je nastopil v skoku v višino. Z uspešno preskočenimi 195cm je tako kot Tjaša osvojil prvo mesto in v prihodnje se lahko nadejamo še višjih skokov. Odlično je v novo sezono startal tudi Matej Meklav, ki je nastopil v teku na 3000 metrov. Na omenjeni razdalji se je prvič spustil pod mejo devetih minut in si z rezultatom 8:59,11 pritekel nov osebni rekord. Matic Omulec je bil hiter v teku na 60m, kjer je v kvalifikacijah dosegel čas 7,32s, v B finalu pa je tekel hitreje in ure so se ustavile pri 7,25s.

Žan Ogrinc, Špela Polutnik

Osebne rekorde so postavljali tudi naslednji atleti in atletinje. Žan Ogrinc je v soboto nastopil v teku na 400, v nedeljo pa v teku na 800 metrov. V soboto je svoj najboljši dosežek popravil na 55,79s, v nedeljo pa je 800m pretekel v času 2:08,30. V teku na 800m je nastopila tudi Špela Polutnik, ki je svoj najboljši dosežek popravila na 2:33,17. Dvojni program sta imeli tudi Manca Gjura in Iva Turčin. V soboto sta nastopili na 60, v nedeljo pa na 200m in na obeh razdaljah postavili nove osebne rekorde. Manca je krajšo razdaljo pretekla v času 8,52, daljšo pa v času 28,16s. Iva je krajšo razdaljo pretekla v času 8,70s, daljšo pa v času 28,82s. V teku na 60m je nastopil tudi Luka Popović Krajnc, ki je dosegel čas 7,44s, Eva Skaza pa je startala v novo sezono na razdalji 3000m, kjer je dosegla čas 12:27,46.

Led je prebit in za našimi atleti so prvi nastopi v letošnjem letu. Glede na njihove nastope vam obljubljamo še boljše rezultate in verjamemo, da nas bodo razveselili že čez vikend, ki je pred nami. Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in želimo veliko poguma za naprej. 😉

Gregor Verbošt, Iva Turčin, Manca Gjura, Matej Meklav, Eva Skaza