V Murski Soboti je danes potekalo prestavljeno prvenstvo Slovenije v krosu in 54. kros občinskih reprezentanc. Pogoji za tek so bili idealni, številni tekači pa so pohvalili tudi progo po kateri so tekli na razdaljah od 500 do 5000 metrov. Posebnost tokratnega krosa je to, da sta se hkrati odvili dve tekmovanji. Prvenstvo Slovenije bi moralo biti na sporedu že meseca marca in je bilo zaradi takratnih razmer prestavljeno in tako smo danes gledali nastope, ki so šteli za dve različni tekmovanji. Na krosu je nastopilo štirinajst Poljančkov, ki so ponovno prikazali odlične predstave. Skupaj s sosednjim kolektivom – AD Štajerska smo sestavili tudi ekipo oz. reprezentanco Maribora, ki je na koncu prejela pokal za prvo mesto.

V kategoriji mlajših članov sta na prvenstvu Slovenije odlično nastopila Tilen Šimenko Lalič in Matej Meklav, ki sta si pritekla dvojno zmago. Tilen je 5000m dolgo progo pretekel v času 15:39,0 in postal državni prvak, Matej pa je v cilj pritekel v času 15:58,9 in si okrog vratu nadel srebrno odličje. Ekipno sta naša tekača osvojila prvo mesto. Istočasno se je njun nastop štel tudi za kros občinskih reprezentanc na katerem sta si v kategoriji članov pritekla drugo (Tilen) in šesto (Matej) mesto, ekipno pa sta si pritekla drugo mesto. Hitri sta bili tudi Lana Ogrinc in Nina Turčin v kategoriji pionirk U14. Na prvenstvu Slovenije si je Lana na 1000m dolgi progi z rezultatom 3:15,1 pritekla bronasto odličje, Nina pa z rezultatom 3:18,1 zelo visoko peto mesto. Ekipno sta si dekleti pritekli prvo mesto v Sloveniji. V seštevku krosa občinskih reprezentanc je Lana v kategoriji letnic 2008, Mariboru pritekla prvo mesto, ekipno pa z dekleti iz sosednjega kolektiva še drugo mesto. Nina je za mesto Maribor v kategoriji letnic 2007 osvojila drugo mesto, z dekletom iz sosednjega društva pa sta osvojili ekipno prvo mesto.

Matej Meklav in Tilen Šimenko Lalič

V kategoriji pionirk U16 smo imeli na prvenstvu Slovenije tri predstavnice. Maja Frangež je na 1000m dolgi progi dosegla čas 3:23,2 in si pritekla deveto mesto. Špela Polutnik je razdaljo pretekla v času 3:23,4 in si pritekla 12. mesto, Manca Gjura pa je bila z rezultatom 3:25,7 takoj za Špelo na 13. mestu. Manca je ekipi Maribora v kategoriji letnic 2006 pritekla drugo mesto in s kolegico iz sosednjega društva osvojila ekipno drugo mesto. Drugo mesto je ekipi Maribora v kategoriji letnic 2005 pritekla tudi Maja, Špela pa je osvojila peto mesto. Ekipno sta osvojili drugo mesto.

Nina Turčin in Lana Ogrinc

Lara Krajnc je na prvenstvu Slovenije nastopila v kategoriji mlajših mladink in 1000m pretekla v času 3:26,5, s čimer je osvojila deveto mesto. Lara je ekipi Maribora pritekla četrto mesto, skupaj z dekletom iz sosednjega društva sta osvojili ekipno četrto mesto. Aljaž Poropat je nastopil v kategoriji mlajših mladincev in 2000m pretekel v času 6:26,3, s čimer si je pritekel deseto mesto. Ekipi Maribora je pritekel tretje mesto in s kolegom iz sosednjega društva osvojil ekipno prvo mesto.

Maja Frangež in Špela Polutnik

V kategoriji pionirjev U14 smo imeli tri predstavnike, ki so na prvenstvu Slovenije na razdalji 1000m dosegli naslednje uvrstitve. Niko Špes si je z rezultatom 3:20,2 pritekel deseto mesto, Tai Poropat si je z rezultatom 3:22,8 pritekel 12. mesto, Aljaž Jagodič pa si je z rezultatom 3:31,6 pritekel 16. mesto. Tai je v seštevku krosa občinskih reprezentanc ekipi Maribora pritekel drugo mesto v kategoriji letnikov 2008 in skupaj s kolegom iz sosednjega društva osvojil ekipno prvo mesto. Niko in Miha sta ekipi Maribora pritekla sedmo in deseto mesto, ekipno pa sta osvojila četrto mesto v kategoriji letnikov 2007.

Naša najmlajša predstavnika na danšanjem tekmovanju sta bila Evita Zemljič in Miha Jagodič. Oba sta tekla na prvenstvu Slovenije na razdalji 500m, v kategoriji pionirjev in pionirk U12. Evita si je z rezultatom 1:35,3 pritekla 15. mesto, isto uvrstitev si je z rezultatom 1:43,3 pritekel tudi Miha.

Za nami je še zadnje tekmovanje v letošnji, za naš klub zelo uspešni atletski sezoni. Vsem Poljančkom ob tej priložnosti iskreno čestitamo za vse nastope in verjamemo, da gremo v naslednjem letu še ”prestavo višje”. Vsem, ki so danes nastopili iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje. ;)

Tai Poropat

Manca Gjura

Aljaž Poropat

Del ekipe Maribora z zmagovalnim pokalom