Na Poljanah bomo v torek, 23.6.2020, izvedli mednarodni atletski miting ”Maribor 2020” in 7. memorial Iztoka Ciglariča v teku na 1500 metrov. Naš miting poteka v sklopu Atletske lige Telekom Slovenije 2020 in veseli nas, da tudi drugo leto zapored kljub razmeram ohranjamo atletsko ligo, ki se je pokazala za zelo uspešno v preteklem letu. Slovenska atletika tovrstna tekmovanja potrebuje in tudi letos bomo lahko v mestu pod Pohorjem spremljali vrhunsko atletiko. Veseli nas, da je odziv za memorialno disciplino Iztoka Ciglariča v teku na 1500 metrov izredno velik in da se bo proti cilju podalo kar 22 tekačev. Med njimi bo tudi domači adut Tilen Šimenko Lalič, ki bo imel odlično konkurenco v tekačih iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Pričakujemo hiter tek in rezultate krepko pod štirimi minutami.

Nastop na našem mitingu so potrdili številni najboljši slovenski atleti in udeleženci največjih tekmovanj. V metu diska bo nastopil novopečeni državni rekorder (66,29m) iz Ptuja, Kristjan Čeh, ki si želi dolgih metov tudi v Mariboru. Bomo videli nov državni rekord? Družbo mu bo delal Tadej Hribar, ki je prav tako sposoben metov preko šestdesetih metrov. V Mariboru bo nastopila tudi Maja Mihalinec, najboljša slovenska atletinja v lanskem letu. Maja že ima vozovnico za olimpijske igre v Tokiu (200m), na Poljanah pa bo nastopila v teku na 100 in 200 metrov. Na mitingu bo nastopil tudi najboljši slovenski atlet v letu 2019, Luka Janežič. Tudi on bo nastopil v teku na 100 in 200 metrov in ne gre pozabiti, da je letos na svojem prvem tekmovanju razdaljo 200m pretekel v času 20,88s. V teku na 100 metrov bo imel odlično konkurenco v mladem nemškem sprinterju slovenskih korenin Nicku Kočevarju. Tudi Nick je bil že letos hiter in na mitingu v Slovenski Bistrici ob močnem protivetru (-2,1m/s) dosegel čas 10,60s.

Zanimivo bo tudi pri ženskem skoku v višino, kjer se bosta pomerili Maruša Černjul, udeleženka lanskega svetovnega prvenstva v Dohi in odlična mlada skakalka Lia Apostolovski, ki je na prvem mitingu Atletske lige Telekom Slovenije, z rezultatom 192cm postavila nov mlajše članski rekord. V teku na 400 metrov se nam bo predstavila slovenska rekorderka na tej razdalji, Anita Horvat. hitro bo tudi v moškem teku na 400 metrov, kjer bo nastopil Lovro Mesec Košir, ki se je v letošnji sezoni že izkazal v teku na 200 in 300 metrov. Glede na videno v tej sezoni, lahko pričakujemo tek pod 47 sekundami. Gregor Grahovac, Rok Ferlan in Marino Bloudek, ki prihaja iz Hrvaške, bodo zagotovo odlična konkurenca. V teku na 3000 metrov bo nastopila še ena odlična mlada atletinja. Klara Lukan je lani postala mladinska evropska prvakinja v teku na 5000 metrov, odlično konkurenco pa bo imela v madžarski predstavnici Ziti Kacser, ki ima v teku na 3000m z zaprekami odličen osebni rekord (9:26,59). V teku na 400m z ovirami bomo lahko videli Agato Zupin, udeleženko svetovnega prvenstva v Londonu leta 2017. Dobro konkurenco bo imela v hrvaški predstavnici Idi Šimunčić, ki ima osebni rekord prav tako krepko pod eno minuto. Dolge skoke si lahko obetamo tudi v ženskem troskoku, kjer se bodo pomerile Neja Filipič, Eva Pepelnak in Paola Borović iz Hrvaške. Velja omeniti, da je Neja odlično pričela sezono na mitingu v Slovenski Bistrici, kjer je v skoku v daljino doskočila pri osebnem rekordu 656cm. V teku na 100m z ovirami se nam bo predstavila zelo hitra atletinja iz Hrvaške, Ivana Lončarek, katere osebni rekord je odličnih 13,09s. V moškem teku na 110m z ovirami bomo lahko prvič letos videli odličnega mladega oviraša Filipa Jakoba Demšarja, udeleženca lanskega evropskega prvenstva v dvorani. Tudi v moškem teku na 800 metrov se nam bo predstavil odličen mlad atlet iz Celja, Jan Vukovič. Finalist lanskega evropskega prvenstva za mladince bo skušal teli pod 1:50 in glede na prijave ostalih tekačev lahko pričakujemo hiter tek.

Sezono na prostem bo v suvanju krogle pričela domača atletinja Tjaša Križan, udeleženka lanskega mladinskega evropskega prvenstva. V teku na 200 metrov se nam bo predstavila mlada obetavna sprinterka Ajda Kaučič, v teku na 100 metrov pa bomo lahko videli Luko Popović Krajnca, ki se je lani že spustil pod mejo enajstih sekund. Zanimivo bo tudi v ostalih disciplinah in presenečenja so vedno možna. Ob pogledu na listo prijavljenih vam zagotavljamo, da bomo lahko v totem našem mestu priča vrhunski atletski predstavi, ki si jo boste lahko ogledali v živo na tribunah ali doma, preko live stream prenosa. Kraljica zagotovo ne bo razočarala in verjamemo v odlične nastope atletov iz Slovenije in tujine ;)

STARTNA LISTA Z URNIKOM – START LIST (TIMETABLE)

LIVE STREAM (NAPOVEDNIK)

RAZPIS – ATLETSKA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2020 / INVITATION ATHLETIC LEAGUE TELEKOM SLOVENIJE 2020

HIGIENSKI UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE S SARS-CoV-2 NA ŠPORTNIH TRIBUNAH

PRIPOROČILA ZA REGISTRIRANE ŠPORTNIKE IN STROKOVNE DELAVCE V ŠPORTU ZA IZVAJANJE ORGANIZIRANE VADBE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19