Češča vas ta vikend gosti najboljše slovenske atlete in atletinje. Prvi dan prvenstva Slovenije za člane in članice v dvorani so se odlično odrezali tudi naši atleti, ki so uspešen dan kronali z dvema srebrnima odličjema.

Tilen Šimenko Lalič si je v teku na 1500 metrov pritekel naslov državnega podprvaka. Z rezultatom 3:58,04 je postavil nov osebni rekord in z nastopom v hitrejši skupini bi lahko zagotovo tekel še kakšno sekundo hitreje. Državni podprvak je postal tudi Uroš Veselič. Do odličja je prišel v skoku v višino, kjer je uspešno v prvem poizkusu preskočil 195cm.

Hiter je bil tudi Alen Kolman, ki je nastopil v teku na 400 metrov. Z rezultatom 50,89s je za skoraj pol sekunde popravil osebni rekord in si pritekel šesto mesto. Osebnega rekorda se je veselil tudi Matej Meklav, ki si je v teku na 1500 metrov z rezultatom 4:09,37 pritekel sedmo mesto. V teku na 60 metrov je bil hiter Luka Popović Krajnc. Z rezultatom 7,14s si je pritekel nov osebni rekord, hkrati pa je to tudi nov klubski rekord na tej razdalji. S tem rezultatom si je pritekel 10. mesto. Matic Omulec si je v teku na 60 metrov z rezultatom 7,35s pritekel svoj najboljši letošnji rezultat in 18. mesto. Na isti razdalji je nastopil tudi Taj Šinkovec, ki si je z rezultatom 7,73s pritekel 24. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo uspešnih nastopov tudi drugi dan tekmovanja ;)