Danes je v Novem mestu potekalo prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke. Tudi na tekmovanju smo imeli svoje predstavnike, ki so bili zelo hitri in se veselili najboljših dosežkov.

Vito Zupanič je bil danes odličen v teku na 60 metrov, kjer je v kvalifikacijah z rezultatom 7,36s dosegel skupno osmi čas in se uvrstiv v finale, kjer je tekel še hitreje in si z rezultatom 7,31s pritekel osebni rekord in visoko osmo mesto. Vito je kasneje nastopil še v teku na 200 metrov, kjer si je z rezultatom 24,00s pritekel deveto mesto. V istih disciplinah je nastopil tudi Rok Rozman Marinčič. Na krajši razdalji je bil zelo hiter in se z rezultatom 7,38s veselil novega osebnega rekorda in devetega mesta. Na daljši razdalji si je z rezultatom 24,51s pritekel 12. mesto. Tudi Ajda Kaučič je nastopila v obeh sprinterskih disciplinah. V teku na 60 metrov si je s hitrim tekom in rezultatom 8,03s pritekla nov osebni rekord v dvorani in 11. mesto. Blizu osebnega rekorda je bila v teku na 200 metrov, kjer si je z rezultatom 25,83s pritekla visoko sedmo mesto. V teku na 60 metrov je nastopila tudi Danaja Krajnc, ki si je z rezultatom 8,40s pritekla 24. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo še hitrejših tekov že naslednji vikend, ko bo na sporedu prvenstvo Slovenije za mlajše mladince in mladinke :)