Češča vas pri Novem mestu je v nedeljo gostila prvesntvo Slovenije za mlajše mladince in mlajše mladinke U18. Naši mladi športniki so tudi na tem tekmovanju postavljali osebne rekorde in se veselili hitrih tekov. Bilo je tudi nekaj smole in verjamemo, da bodo na tekmovanjih na prostem imeli srečo na svoji strani.

Ajda Kaučič se je v nedeljo prvič preizkusila v teku na 400 metrov. V teku na dva dvoranska kroga je razdaljo premagala v času 59,46s in si z novim mejnikom pritekla visoko četrto mesto. Tik za stopničkami je bila že drugič letos Lara Krajnc, ki se je tokrat pomerila s starejšimi tekmicami v teku na 800 metrov. V cilju se je veselila novega osebnega rekorda, ki sedaj znaša 2:23,29. Obe dekleti sta bili blizu kolajn in v toplejših mesecih lahko pričakujemo preboj na stopničke. Erik Čižič je nastopil v teku na 800 metrov, kjer si je z rezultatom 2:15,10 pritekel osebni rekord in deveto mesto. Novega osebnega rekorda v dvorani se je veselila tudi Nika Kralj, ki je nastopila v teku na 400 metrov. Z rezultatom 1:01,64 si je pritekla deseto mesto. Manca Gjura je bila uspešna v skoku v daljino, kjer je s skokom dolgim 489cm osvojila 11. mesto, pred tem pa je nastopila še v teku na 60 metrov, kjer si je z rezultatom 8,76s pritekla 49. mesto. V teku na 60 metrov so nastopila še naslednja dekleta. Liza Kšela si je z novim osebnim rekordom 8,40s pritekla 25. mesto, Danaja Krajnc pa z rezultatom 8,46s, 30. mesto. Novega osebnega rekorda se je v teku na 60 metrov veselila tudi Nika Kovačič Petek, ki si je z rezultatom 8,77s pritekla 50. mesto, Iva Turčin pa si je z rezultatom 8,81s pritekla 56. mesto. Iva je kasneje nastopila še v skoku v daljino, kjer je s skokom dolgim 438cm osvojila 23. mesto. Na 60 metrov je uspešno nastopil tudi Jan Hvalec, ki si je z novim osebnim rekordom 7,73s pritekel 20. mesto.

Odlično je tekla tudi dekliška štafeta v teku na 4×200 metrov. V postavi Liza Kšela, Danaja Krajnc, Nika Kralj in Ajda Kaučič so prikazale odlično borbo in hiter tek, ter si z rezultatom 1:47,75 pritekle 6. mesto. A ob tem rezultatu in teku je potrebno dodati, da so bili vsi štafetni teki izvedeni s štarti na napačnih mestih, kar je vplivalo na končen rezultat in seveda na končno uvrstitev. Razen štafet na prvih progah, so vsi ostali tekli več, ampak ne enako več, saj je bila ta razlika proti zunanjim progam vse večja.

Pred prvenstvom Slovenije je na mitingu uspešno nastopil tudi Luka Popović Krajnc, ki si je v teku na 60 metrov v A-finalu pritekel osebni rekord 7,19s in sedmo mesto. V predteku je z rezultatom 7,20s izenačil osebni rekord.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje :)