Danes je na Dunaju potekal močan mednarodni atletski miting, na katerem smo lahko videli izjemne rezultate in nekaj rezultatov, ki v tem trenutku sodijo v sam evropski in svetovni vrh. Med nastopajočimi so bili tudi naši atleti in atletinje, ki so ponovno nastopili odlično in se veselili novih osebnih rekordov in najboljših letošnjih dosežkov.

Tjaša KrižanTjaša Križan je iz tekme v tekmo boljša in danes si je s sunkom dolgim 13,33m primetala svoj najboljši letošnji dosežek in s tem osvojila visoko tretje mesto. Najboljšega letošnjega dosežka se je veselil tudi Tilen Šimenko Lalič, ki si je v teku na 800 metrov z rezultatom 1:52,75 pritekel 15. mesto. Luka Popović Krajnc je nastopil prvič letos. V teku na 60 metrov je krepko popravil osebni rekord, ki sedaj znaša 7,20s, hkrati pa smo lahko videli še kar nekaj rezerve. S tem rezultatom je osvojil 19. mesto in le za nekaj stotink zaostal za B-finalom. Matej Meklav se je danes prvič preizkusil v teku na 1500 metrov. Z rezultatom 4:09,51 je postavil nov mejnik in si pritekel 21. mesto. To je bilo šele njegovo drugo atletsko tekmovanje s katerim je lahko ponovno zelo zadovoljen. Alen Kolman je uspešno nastopil v teku na 400 metrov, kjer je z rezultatom 51,32s za več kot pol sekunde popravil osebni rekord v dvorani in si pritekel 27. mesto. V isti disciplini je nastopil tudi Samo Gomilšek, ki si je z rezultatom 53,12s pritekel 40. mesto.

Naši atleti so prikazali zelo dobre predstave, prav vsi pa imajo še rezerve in verjamemo, da bodo to pokazali na naslednjih tekmovanjih. Iskrene čestitke vsem :)