V Ljubljani je danes potekal Kronosov mednarodni atletski miting na katerem je nastopilo večje število Poljančkov. Za našimi atleti so uspešni nastopi in verjamemo, da bodo po prebitem ledu že naslednji vikend prikazali še boljše predstave.

Niko Štajmec in Iva Turčin sta bila naša predstavnika v kategoriji pionirjev in pionirk U16. Oba sta nastopila v teku na 60 metrov in v skoku v daljino in v obeh disciplinah postavila nove osebne rekorde. Niko je kot prvo nastopil v teku na 60 metrov, kjer je v kvalifikacijah z rezultatom 8,08s krepko popravil osebni rekord in se uvrstil v finale, v katerem si je z rezultatom 8,15s pritekel šesto mesto. Krepko je popravil osebni rekord tudi v skoku v daljino, kjer je njegov najdaljši skok meril 495cm, s čimer si je priskakal četrto mesto. Glede na prikazano lahko že naslednjič pričakujemo skok čez mejo petih metrov. Tudi Iva je prvo nastopila v teku na 60 metrov, kjer se je z rezultatom 8,79s veselila novega osebnega rekorda in si s tem dosežkom pritekla 15. mesto. Uspešna je bila tudi v skoku v daljino, kjer je s skokom dolgim 464cm občutno popravila osebni rekord in si priskakala peto mesto. Tudi Iva ima še rezerve in verjamemo, da bo že v dvorani poletela blizu petih metrov.

Veliko več nastopjočih smo imeli v kategoriji pionirjev in pionirk U14. Prednost bomo dali dekletom, dosegle pa so naslednje rezultate. Nina Turčin se je veselila dveh osebnih rekordov. V teku na 60 metrov si je z rezultatom 8,97s pritekla osmo mesto, v skoku v daljino pa je skokom dolgim 440cm osvojila drugo mesto. Tik za Nino je bila na tretjem mestu v skoku v daljino Lana Lešnik, ki je doskočila pri 439cm, v teku na 60 metrov pa si je z rezultatom 9,14s pritekla 12. mesto. Sara Ropoša je s tekom opravila v 9,10s, pri skoku v daljino pa je skočila do 426cm, s čimer je osvojila peto mesto. Taja Brezac je v teku na 60 metrov dosegla čas 9,22s, s čimer si je pritekla 15. mesto, v teku na 60m z ovirami pa je dosegla čas 12,03s, kar je bilo dovolj za peto mesto. Lana Ogrinc je na 60 metrov dosegla čas 9,51s in si s tem pritekla 21. mesto, v skoku v daljino pa se je veselila novega osebnega rekorda – 403cm in s tem osvojila deveto mesto. Žana Simonič Ronutti je razdaljo 60ih metrov pretekla v času 9,71s in osvojila 17. mesto, v skoku v daljino pa je doskočila pri 314cm, kar je bilo dovolj za 13. mesto. Tia Zoja Debeljak je 60 metrov pretekla v času 9,86s, v skoku v daljino pa je doskočila pri 328cm, kar je bilo dovolj za 12. mesto.

V kategoriji pionirjev U14 so nastopili naslednji fantje. Tai Poropat je v teku na 60 metrov krepko popravil osebni rekord in si z rezultatom 9,39s pritekel šesto mesto, v skoku v daljino pa se je prav tako veselil najboljšega dosežka in z rezultatom 383cm osvojil drugo mesto. Jure Mlasko si je v teku na 60 metrov z rezultatom 9,35s pritekel osebni rekord in peto mesto, v skoku v daljino pa je s skokom dolgim 380cm prav tako postavil osebni rekord in osvojil četrto mesto. Niko Špes je razdaljo 60ih metrov pretekel v času 9,40s in si s tem pritekel sedmo mesto, v skoku v daljino pa je s skokom dolgim 346cm osvojil šesto mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeho v prihodnje :) Prvi nastopi so za vami in verjamemo, da bo že na naslednjem tekmovanju veliko lažje :)