Včeraj je na Dunaju potekal mednarodni atletski miting. Na tekmovanju so odlično nastopili tudi naši atleti in atletinje in prikazali dobro pripravljenost pred prihajaočimi izzivi.

Tjaša Križan je včeraj nastopila na svojem prvem letošnjem tekmovanju. V kategoriji članic je v suvanju krogle z rezultatom 12,69m osvojila prvo mesto. V kategoriji članov so nastopili še trije naši ateti. Matej Meklav je nastopil na svojem prvem atletskem tekmovanju. V teku na 3000 metrov je postavil nov mejnik 9:16,43 in si pritekel šesto mesto. Verjamemo, da ga bo v prihodnje še velikokrat izboljšal. Matic Omulec in Taj Šinkovec sta nastopila v teku na 60 metrov. Matic si je z rezultatom 7,59s pritekel 17. mesto, Taj pa si je z novim osebnim rekordom 7,63s pritekel 19. mesto.

Naši pionirji so se odlično kosali s starejšimi konkurenti v kategoriji mlajših mladincev U18. Maja Frangež je postavila osebna rekorda v teku na 60 in 200 metrov. Kot prvo je nastopila v teku na 60 metrov, kjer je z rezultatom 8,26s postavila osebni rekord in si z devetim mestom pritekla nastop v B-finalu, kjer je tekla še hitreje in si z odličnim rezultatom 8,13s pritekla končno deveto mesto. Zelo hitra je bila tudi na daljši razdalji. 200 metrov je pretekla v času 26,86s, kar je njen nov osebni rekord in to je bilo dovolj za sedmo mesto. Dveh osebnih rekordov se je veselila tudi Manca Gjura, ki je kot prvo nastopila v teku na 60 metrov. Razdaljo je pretekla v času 8,60s, kar je bilo dovolj za 21. mesto. Še bolje se je odrezala v skoku v daljino, kjer je v zadnjih dveh skokih pristala pri 499cm, kar je njen nov osebni rekord in s temi skoki si je priskakala zelo visoko četrto mesto. Osebnega rekorda se je v teku na 60 metrov veselila tudi Iva Turčin, ki si je z rezultatom 8,74s pritekla 23. mesto. Blizu osebnega rekorda je bila pri skoku v daljino, kjer je z rezultatom 456cm osvojila 10. mesto. Staša Fonovič se je včeraj prvič preizkusila v teku na 60m z ovirami in z rezultatom 10,23s postavila nov mejnik in osvojila sedmo mesto. Kasneje je nastopila tudi v skoku v daljino, kjer pa zaradi bolečine ni zmoga pokazati to kar zmore. S skokom dolgim 445cm je osvojila 12. mesto. Dveh osebnih rekordov v dvorani se je veselil tudi Žan Ogrinc. V teku na 60 metrov je z rezultatom 8,32s osvojil 30. mesto, v teku na 200 metrov pa si je z rezultatom 27,03s pritekel 23. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo velikoh uspehov že v naslednjem tednu, ko bodo na sporedu nova tekmovanja :)