Včeraj smo na atletskem stadionu Poljane z organizatorjema Zavod za šport RS Planica in Atletsko zvezo Slovenije uspešno izvedli Ekipno prvenstvo Slovenije za dijake in dijakinje srednjih šol. Na finalno tekmovanje se je uvrstilo po 12 najboljših ekip v konkurenci dijakov in dijakinj. V prelepem sončnem vremenu smo lahko ob zaključku atletske sezone uživali v zelo zanimivih atletskih bojih, doseženih pa je bilo tudi nekaj odličnih izidov. Dijaki in dijakinje so se v posameznih disciplinah borili za čim boljše dosežke in seveda čim večje število točk.

V teku na 2000 metrov smo videli odlično tekaško predstavo za katero sta poskrbela Vid Botolin in Matija Rizmal (oba I. gimnazija Celje). Vid je slavil z rezultatom 5:27,69, kar je tudi nov državni rekord za mlajše mladince, Matija pa je v cilj pritekel tik za njim pri rezultatu 5:28,64. Med dijaki velja izpostaviti še dosežek Sandra Jeršin Tomassinija (gimnazija Šiška), ki je v skoku v višino poletel krepko čez dva metra in letvico uspešno preskočil na višini 208cm. Pri dekletih smo videli hitre teke v teku na 100 in 400 metrov. Na 100 metrov je bila najhitrejša Iva Močan (gimnazija Brežice), ki je ob močnem protivetru (-2,6m/s) dosegla čas 12,79s, v teku na 400 metrov pa si je zmago z rezultatom 57,88s pritekla Lara Bezgovšek (I. gimnazija Celje).

Barve svojih šol so uspešno zastopali tudi Poljančki, ki so dosegli naslednje rezultate. Ajda Kaučič (II. gimnazija Maribor) je nastopila v teku na 100 metrov, kjer si je z rezultatom 12,98s (-0,3m/s) pritekla četrto mesto. Pri dijakih sta na isti razdalji nastopila Vito Zupanič (SERŠ) in Rok Rozman Marinčič (II. gimnazija Maribor). Vito si je z rezultatom 11,91s (-1,1m/s) pritekel peto mesto, Rok pa z rezultatom 12,16s (-1,1m/s) 12. mesto. Liza Kšela (II. gimnazija Maribor) je nastopila v teku na 400 metrov, kjer si je z rezultatom 1:02,39 pritekla 11. mesto. Ajda in Liza sta na koncu nastopili še v štafeti 4x100m in tako svoji šoli pomagali do tretjega mesta – 50,83s.

Zanimivo je bilo tudi v skupnem seštevku in razvrstitvi šol. Prvega mesta so se pri dijakih in dijakinjah veselili na I. gimnaziji Celje. Drugo mesto je pri dijakih osvojil Šolski center Novo mesto – Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, pri dijakinjah pa gimnazija Šiška. Tretje mesto so pri dijakih in dijakinjah osvojili športniki II. gimnazije Maribor. Po videnem in doseženem smo prepričani, da so se športniki zadovoljni vračali na svoje domove. Vsem šolam in mentorjem še enkrat iskreno čestitamo in verjamemo, da ste v Mariboru tudi tokrat uživali. Uspešno do ponovnega srečanja :)

Posebna zahvala gre tudi vsem sodnikom in pomočnikom, ki so pripomogli k temu, da je vse potekalo brezhibno in tekoče. Hvala vam :) Vabljeni tudi k ogledu fotografij in rezultatov :)

FOTOGRAFIJE

REZULTATI