Tilen Šimenko Lalič je danes nastopil na 30. poletni univerzijadi, ki jo gosti italijanski Neapelj. Na tekmovanju nastopa več kot 6000 športnikov iz 128 držav, v 18 športnih panogah. Jubilejna trideseta izvedba se je otvorila na čudovitem stadionu San Paolo, ki je med drugim leta 1990 poskrbel za polfinalno poslastico svetovnega prvenstva v nogometu med Italijo in Argentino.

Tilen je barve Slovenije in tudi svoje univerze predstavljal v teku na 800 metrov, kjer si je z rezultatom 1:52,85 pritekel 29. mesto. Vseh pet skupin je bilo v znamenju taktičnih tekov in do odločitev je prihajalo v zadnjih 200 metrih. Čeprav se Tilnu ni izšlo po željah, saj je bil polfinale realno dosegljiv in je bil od tega oddaljen 42 stotink, lahko njegov nastop ocenimo kot zelo dober.

Tilnu iskreno čestitamo za današnji nastop. Usklajevanje študija kemije v Ljubljani in treningov atletike ni lahek zalogaj, zato še enkrat vse pohvale našemu atletu in verjamemo, da bo že čez dve leti na Kitajskem posegel po višjih uvrstitvah ;)