V Celju je ta vikend potekalo Prvenstvo Slovenije za člane in članice. V soboto je atletske boje zaznamovalo poletno vreme, kar pa ne moremo reči za nedeljo, ko sta nas pozdravila močan dež in precej nižje temperature. Vse to ni bila ovira za dobre in kvalitetne predstave najboljših slovenskih atletov in atletinj. Med nastopajočimi so bili tudi naši predstavniki, ki so ponovno prikazali zelo dobre predstave.

Foto: Peter Kastelic

Katja Radmilovič je v soboto nastopila v teku na 1500 metrov, kjer se je z rezultatom 4:44,86 približala osebnemu rekordu in si okrog vratu nadela srebrno odličje ter tako postala državna podprvakinja. V soboto sta uspešno nastopila tudi Luka Popović Krajnc in Alen Kolman. Luka je nastopil v teku na 100 metrov, kjer je z rezultatom 11,19s (+1,5m/s) le za eno mesto zgrešil nastop v finalu in si pritekel končno deveto mesto. S tem dosežkom je bil le stotinko za osebnim rekordom, ki ga je postavil v sredo. Deveto mesto si je v teku na 400 metrov pritekel tudi Alen, ki je en stadionski krog pretekel v času 50,76s.

Tilen Šimenko Lalič si je v nedeljo v teku na 800 metrov pritekel bronasto odličje, z rezultatom 1:50,45 pa je postavil svoj najboljši letošnji rezultat. Na isti razdalji je nastopil tudi Alen Kolman, ki si je v svoji skupini s solo tekom z rezultatom 1:56,42 pritekel skupno sedmo mesto. Luka Popović Krajnc in Matic Omulec sta bila naša predstavnika v teku na 200 metrov. Luka je v kvalifikacijah z rezultatom 23,08s (-0,3m/s) dosegel skupno šesti čas, v finalu pa je tekel občutno hitreje in si z rezultatom 22,66s (-1,0m/s) pritekel četrto mesto. Matic si je z rezultatom 23,60s (-0,2m/s) pritekel deveto mesto in le za eno mesto zgrešil nastop v finalu.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje ;)