V Mariboru je včeraj potekalo področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. V tretje gre rado in tokrat je bilo vreme na strani športnikov, ki so prikazali odlične predstave. Poljančki so se ponovno zelo izkazali in odlično predstavljali barve svojih šol. Med številnimi osebnimi rekordi so osvojili 14 kolajn, deveterici pa se je uspelo uvrstiti na finalno tekmovanje, ki bo na sporedu že jutri v Žalcu.

Zmag se je veselilo šest Poljančkov. V kategoriji starejših učenk sta si zmagi pritekli Maja Frangež in Lara Krajnc. Maja si je zlato odličje pritekla s hitrim tekom v teku na 60 metrov, kjer je dosegla čas 8,24s, Lara pa v teku na 300 metrov, kjer je dosegla čas 43,65s. Obe sta dosegli svoja najboljša dosežka. Zelo hitri so bili pri mlajših učenkah in učencih naslednji Poljančki. Žan Ogrinc je v teku na 300 metrov dosegel prepričljivo zmago in z rezultatom 41,50s krepko popravil osebni rekord. To je tudi prvi rezultat v državi po vseh izvedenih področnih prvenstvih. V isti disciplini je bila zelo hitra tudi Lana Lešnik, ki si je zanesljivo zmago pritekla z rezultatom 46,50s. Zmage in osebnih rekordov sta se veselili tudi Sara Ropoša in Manca Gjura. Sara je bila hitra v teku na 60 metrov, kjer je dosegla čas 8,72s, Manca pa je bila odlična pri skoku v daljino, kjer se je z rezultatom 492cm približala meji petih metrov.

Drugih mest so se veselili štirje naši mladi športniki. Niko Špes je osebni rekord v teku na 600 metrov popravil za več sekund in njegov nov najboljši dosežek sedaj znaša 1:43,41. Srebro si je pritekel v kategoriji mlajših dečkov. Blizu svojega najboljšega dosežka je bil v metu vortexa Niko Štajmec, ki je prav tako tekmoval v kategoriji mlajših dečkov. Njegov najdaljši met je meril 56,22m. Srebro si je v skoku v višino v kategoriji starejših učenk priskakala Staša Fonovič, ki je uspešno preskočila letvico na višini 146cm. Blizu osebnega rekorda je bila tudi Nina Turčin, ki je nastopila v teku na 600 metrov v kategoriji mlajših učenk in razdaljo pretekla v času 1:52,79. Tudi do bronastega odličja so prišli štirje Poljančki. Lana Ogrinc si je pritekla bron v teku na 600 metrov v kategoriji mlajših učenk in ciljno črto prečkala pri rezultatu 1:53,00. Med mlajšimi učenkami sta nastopili tudi Hana Prevolšek in Hana Kamplet Lešnik. Hana Prevolšek se je veselila novega osebnega rekorda v skoku daljino – 437cm, Hana Kamplet Lešnik pa v teku na 300 metrov – 50,99s. Špela Polutnik je nastopila v teku na 1000 metrov v kategoriji starejših učenk. Bron si je pritekla z rezultatom 3:48,55.

Med nastopajočimi je bilo še kar nekaj Poljančkov, ki so se veselili visokih uvrstitev in osebnih rekordov. Prav vsem iskreno čestitamo, saj ste nas ponovno razveselili z odličnimi predstavami in dosežki. Državno prvenstvo (finalno tekmovanje) bo na sporedu že jutri, v sredo 5.6.2019, v Žalcu. Na finalnem tekmovanju pa bodo nastopili naslednji: Žan Ogrinc – 300m, Sara Ropoša – 60m, Lana Lešnik – 300m, Manca Gjura – daljina, Maja Frangež – 60m, Lara Krajnc – 300m, Niko Špes – 600m, Niko Štajmec – vortex, Staša Fonovič – višina.

Iskrene čestitke vsem in veliko uspehov v prihodnje ;)