Danes smo skupaj z organizatorjema Zavod za šport RS Planica in Atletsko zvezo Slovenije izvedli Prvenstvo Slovenije za srednje šole. Vreme se je tudi tokrat poigralo in ”ponagajalo” organizatorjem, izvajalcu in športnikom. A vreme je bilo kakršno je bilo. Ne glede na razmere smo se danes na atletskem stadionu Poljane v Mariboru zbrali, da tekmovanje izvedemo in vreme ni bila ovira. Že tako si v življenju postavljamo preveč ovir in veseli nas, da je danes zmagala volja in seveda atletika. Kljub neprijaznemu vremenu je za nami lep športni dogodek in proti koncu tekmovanja je bilo vreme vse bolj prizanesljivo. Lahko bi rekli, da je bila to nagrada za najbolj vztrajne in najbolj pogumne. V domala ”zimskih” razmerah smo lahko spremljali zanimive boje za naslove državnih srednješolskih prvakov, med osvajalci kolajn pa so bili tudi trije naši finalisti.

(640 x 212)

Tjaša Križan je še četrtič zapored postala državna srednješolska prvakinja v suvanju krogle (3kg). S sunkom dolgim 15,24m je postavila tudi nov osebni rekord in si okrog vratu zasluženo nadela zlato odličje. Stopničk sta se veselila tudi naša mlada sprinterja Luka Popović Krajnc in Ajda Kaučič. Luka je v kvalifikacijah z rezultatom 11,71s (-1,8m/s) dosegel skupno drugi rezultat, v finalu pa je tekel še hitreje in si z rezultatom 11,52s (-1,4m/s) pritekel bronasto odličje. Bron si je okrog vratu nadela tudi Ajda, ki je v kvalifikacijah z rezultatom 13,10s (-2,5m/s) dosegla skupno četrti čas, v finalu pa je ob še močnejšem protivetru (-3,2m/s) tekla hitreje in si z rezultatom 13,08s pritekla tretje mesto. Liza Kšela je odlično nastopila v teku na 400 metrov, kjer si je z rezultatom 1:00,78 pritekla osebni rekord in visoko peto mesto. V isti disciplini je nastopila tudi Nika Kralj, ki si je z rezultatom 1:04,14 pritekla 12. mesto. V teku na 100 metrov sta nastopila tudi Danaja Krajnc in Vito Zupanič. Danaja si je z rezultatom 13,45s (-1,6m/s) pritekla 11. mesto, Vito pa je dosegel isto uvrstitev z rezultatom 12,37s (-2,6m/s). Ajda in Liza sta tekli tudi v štafeti 4x100m, kjer si je njuna šola (II. gimnazija Maribor) z rezultatom 50,12s pritekla bronasto odličje. Za štafeto svoje šole sta nastopila tudi Luka in Vito (SERŠ), fantje pa so si z doseženim rezultatom 45,34s pritekli nehvaležno, a odlično četrto mesto.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem sodnikom in pomočnikom, ki so kljub slabemu vremenu svoje delo ponovno opravili z odliko in z nasmehom na obrazu. Brez vas ne bi bilo tako kot je bilo. Hvala vam!! :)

Vsem športnikom iskreno čestitamo za današnje nastope. Odlično ste zastopali barve svojih šol in želimo vam veliko športnih uspehov v prihodnje ;)

Vabljeni k ogledu rezultatov in čudovitih fotografij za katere je ponovno poskrbel Rene Gomolj :)

REZULTATI – PRVENSTVO SLOVENIJE ZA SREDNJE ŠOLE

FOTOGALERIJA – PRVENSTVO SLOVENIJE ZA SREDNJE ŠOLE