V Celju je danes potekalo prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke letnik 2006 in 2007. Naši mladi športniki so se na tekmovanju zelo izkazali in svoje odlične nastope nagradili s številnimi osebnimi rekordi. Stopili so tudi na oder za zmagovlace in poglejmo si kako so se odrezali :)

Žan Ogrinc si je v skoku v daljino v konkurenci letnikov 2006 priskakal bronasto odličje in s skokom dolgim 501cm postavil nov osebni rekord. Novega osebnega rekorda se je veselil tudi v teku na 60 metrov, kjer je v kvalifikacijah z rezultatom 8,35s dosegel skupno četrti rezultat, v A-finalu pa si je z rezultatom 8,45s pritekel četrto mesto. Bronasto odličje si je v skoku v daljino v konkurenci letnic 2007 okrog vratu nadela tudi Lana Lešnik, njen najdaljši skok pa je meril 437cm. Bron so si v štafetnem teku 6x50m z rezultatom 1:04,50, pritekli tudi fantje in dekleta v kategoriji letnikov 2007. Tekli so v postavi (Niko Špes, Uma Kralj, Jure Mlasko, Žiga Salaj, Lana Lešnik in Sara Ropoša). Naj omenimo, da je med tekom naši štafeti palica padla na tla in verjamemo, da bi brez tega stopili še kakšno stopničko višje.

Rezultati naših atletov v kategoriji pionirjev in pionirk letnik 2006 so bili sledeči. Niko Štajmec je kot prvo nastopil v teku na 60 metrov, kjer je v kvalifikacijah dosegel skupno šesti čas – 8,66s. V A-finalu je tekel hitreje in se z rezultatom 8,56s veselil novega osebnega rekorda in šestega mesta. Kasneje je nastopil še v skoku v daljino, kjer je s skokom dolgm 460cm izenačil osebni rekord in si priskakal sedmo mesto. V istih disciplinah je nastopila tudi Manca Gjura. V skoku v daljino je krepko popravila osebni rekordi in doskočila pri 477cm, kar jo je uvrstilo na šesto mesto. Osebnega rekorda se je veselila tudi v teku na 60 metrov. V kvalifikacijah je z rezultatom 8,72s dosegla skupno enajsti čas in se uvrstila v B-finale, kjer si je z rezultatom 8,83s pritekla končno deseto mesto. V omenjenih disciplinah je nastopila tudi Hana Prevolšek, ki je v skoku v daljino pristala pri 409cm – 15. mesto, s čimer se je približala osebnemu rekordu, v teku na 60 metrov pa je le-tega popravila in si z rezultatom 9,10s pritekla 25. mesto. V istih disciplinah sta se preizkusila tudi Aljaž Kurnik in Mišel Žižek. Aljaž je nastopil na svojem prvem atletskem tekmovanju in v skoku v daljino z rezultatom 412cm osvojil 12. mesto in postavil nov mejnik. V teku na 60 metrov je z rezultatom 9,51s osvojil 13. mesto. Mišel si je v sprintu z rezultatom 10,25s pritekel osebni rekord in 15. mesto, v skoku v daljino pa je doskočil pri 361cm, kar je zadostovalo za 14. mesto. V isti kategoriji je nastopil tudi Miha Zemljič, ki si je v teku na 60 metrov z rezultatom 10,45s pritekel 16. mesto. Tudi za njega je bilo to prvo atletsko tekmovanje.

V kategoriji pionirjev in pionirk letnik 2007 smo imeli naslednje nastopajoče. Niko Špes je nastopil v teku na 600 metrov, kjer si je z rezultatom 2:00,92 pritekel visoko peto mesto. Visoke uvrstitve se je veselila tudi Sara Ropoša, ki je nastopila v teku na 60 metrov. V kvalifikacijah si je z rezultatom 8,90s pritekla nov osebni rekord in skupno šesti čas, v A-finalu pa se je proti koncu malce spotaknila in ure so se ustavile pri 9,04s, s čimer si je pritekla šesto mesto. Hitra je bila tudi Julija Voglar, ki si je v kvalifikacijah teka na 60 metrov z rezultatom 8,96s pritekla nov osebni rekord in osmi čas. V B-finalu si je z istim rezultatom pritekla končno deveto mesto. Žiga Salaj je nastopil na svojem prvem atletskem tekmovanju. V teku na 60 metrov je v kvalifikacijah z rezultatom 9,67s postavil nov mejnik in si pritekel deveto mesto. V B-finalu je bil hitrejši in si z rezultatom 9,66s pritekel osmo mesto. Jure Mlasko je v kvalifikacijah teka na 60 metrov z rezultatom 9,77s izenačil osebni rekord in si pritekel deseto mesto. V B-finalu je bil hitrejši in z novim osebnim rekordom – 9,72s si je pritekel deveto mesto. V teku na 60 metrov sta se novih osebnih rekordov veselili tudi Uma Kralj in Nina Turčin. Uma si je z rezultatom 9,23s pritekla 13. mesto, Nina pa z rezultatom 9,24s, 14. mesto.

Vsem Poljančkom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v prihodnje ;)