Včeraj se je pričela zimska sezona, uspešno pa so v novo sezono startali tudi naši atleti. Nastopili so na treh atletskih mitingih od Ljubljane do Dunaja. Kot prvo se bomo ustavili v Ljubljani, kjer smo imeli največ nastopajočih.

V kategoriji pionirjev U14 smo imeli v skoku v daljino (cona odriva) štiri nastopajoče. Žan Ogrinc si je z novim osebnim rekordom v dvorani – 493cm priskakal prvo mesto, novega osebnega rekorda – 460cm in tretjega mesta pa se je veselil tudi Niko Štajmec. Mišel Žižek je nastopil na svojem prvem atletskem tekmovanju in s skokom dolgim 380cm postavil nov mejnik. S tem rezultatom si je priskakal 7. mesto. Jure Mlasko je z rezultatom 335cm skočil do osmega mesta. Vsi fantje so nastopili tudi v teku na 60 metrov, kjer so se merili s starejšimi tekmeci (pionirji U16). Žan je bil najhitrejši naš predstavnik. Z rezultatom 8,54s si je pritekel 15. mesto. Niko se je tudi v teku veselil novega osebnega rekorda in razdaljo pretekel v času 8,57s, s čimer je osvojil 17. mesto. Jure si je z rezultatom 9,77s pritekel 33. mesto, Mišel pa z rezultatom 10,63s, 37. mesto.

Med dekleti smo imeli sedem nastopajočih, ki so nastopila v skoku v daljino (cona odriva) v kategoriji pionirk U14, v teku na 60 metrov pa so se tako kot fantje pomerila s starejšimi dekleti (pionirke U16). Lana Lešnik je v skoku v daljino krepko popravila osebni rekord in si z rezultatom 451cm priskakala drugo mesto. Zelo blizu Lani je bila Manca Gjura, ki je s skokom dolgim 445cm pristala na petem mestu. Mejo štirih metrov je premagala tudi Hana Prevolšek, ki si je s skokom dolgim 411cm priskakala sedmo mesto in osebni rekord. Sara Ropoša je doskočila najdlje pri 384, kar je bilo dovolj za 13. mesto, Uma Kralj pa je bila na svojem prvem atletskem tekmovanju tik za Saro. Njen najdaljši skok je meril 383cm, s čimer je osvojila 14. mesto. Novega osebnega rekorda se je veselila tudi Nina Turčin, ki je doskočila pri 375cm in s tem osvojila 15. mesto. Na prvem atletskem tekmovanju je nastopila tudi Mojca Papotnik, s skokom dolgim 311cm pa je osvojila 18. mesto. V teku na 60 metrov sta Manca in Sara dosegli čas 8,91s. Manca je zaradi boljših tisočink osvojila 36. mesto, Sara pa 37. mesto. To je tudi njen nov osebni rekord. Novega najboljšega dosežka in teka pod devetimi sekundami se je veselila tudi Lana, ki si je z rezultatom 8,94s pritekla 39. mesto. Hana je omenjeno razdaljo pretekla v času 9,25s – 52. mesto, Uma v času 9,28s – 54. mesto, Nina v času 9,34s – 59. mesto, Mojca pa v času 10,85s – 78. mesto.

V popoldanskih urah je v kategoriji članov nastopil Uroš Veselič, ki si je v skoku v višino z uspešno preskočenimi 193cm priskakal 3. mesto. Staša Fonovič se je v skoku v višino veselila novega osebnega rekorda. Staša, ki bo še dve leti pionirka je nastopila v kategoriji članic, njen nov najboljši dosežek 155cm pa je bil dovolj za četrto mesto. Osebnega rekorda se je veselila tudi Iva Turčin. V kategoriji pionirk U16 je nastopila v skoku v daljino, kjer je njen najdaljši skok meril 409cm, kar je bio dovolj za osmo mesto.

Tilen Šimenko LaličV Slovenski Bistrici sta v teku na 60 metrov v kategoriji pionirk U16 nastopili Lara Krajnc in Zoja Gajer. Lara je razdaljo premagala v času 8,46s in si pritekla 5. mesto, Zoja pa si je z rezultatom 9,18s pritekla nov osebni rekord in 12. mesto. Za konec se bomo ustavili še na Dunaju, kjer sta v teku na 800 metrov nastopila Tilen Šimenko Lalič in Alen Kolman. Tilen je za uvod v sezono dosegel čas 1:53,08 s čimer si je pritekel prvo mesto in bil blizu osebnega rekorda v dvorani. Alen je štiri kroge pretekel v času 1:58,02, kar je bilo dovolj za četrto mesto.

Našim atletom iskreno čestitamo za prve nastope v letošnjem letu in uspešno ”prebit led”, že naslednji vikend pa gremo še višje, hitreje in močneje ;)