V Ljubljani je včeraj potekal Volkswagen 23. Ljubljanski maraton. Med nastopajočimi so bili tudi naši atleti, ki so tekli na razdaljah 10 in 21 kilometrov. Bili so hitri in nastop na največjem športnem dogodku v Sloveniji izkoristili kot odličen trening. Preden se posvetimo našim tekačem velja omeniti, da sta bila včeraj postavljena rekorda proge v moški in ženski konkurenci. Tekač iz Etiopije je maratonsko razdaljo pretekel v času 2:04,58, zmagovalka pa prihaja iz Kenije in je razdaljo pretekla v času 2:22,58.

Največ nastopajočih smo imeli v teku na 10 kilometrov. Gregor Verbošt je bil naš najhitrejši predstavnik, razdaljo pa je pretekel v času 33:37min, s čimer si je pritekel visoko sedmo mesto. Njegov brat Tadej si je z rezultatom 34:05min pritekel 13. mesto, Tilen Šimenko Lalič pa si je z rezultatom 35:54min pritekel 21. mesto. Hitra sta bila tudi Ilija Milenković z rezultatom 36:16min – 26. mesto in Alen Kolman z rezultatom 37:19min – 36. mesto. Na polmaratonski razdalji se je Matej Meklav veselil novega najboljšega dosežka. Z rezultatom 1:20,23 je za skoraj štiri minute popravil prejšnji najboljši dosežek in si pritekel 38. mesto. Med nastopajočimi so bile tudi članice šole teka. Zvezdana Merhar je polmaratonsko razdaljo pretekla v času 2:05:15, Boža Ogrizek in Mateja Muršec pa sta nastopili na 10km. Boža je razdaljo premagala v času 62:52, Mateja pa v času 64:09.

Za konec pojdimo še v Frankfurt, kjer je prav tako kot v Ljubljani potekal zelo močan maraton na katerem je odlično nastopila Vanja Supić. Z doseženim rezultatom 3:11:08, je postavila nov osebni rekord in kot sama pravi, presenetila samo sebe. Tek je zaznamoval veter in mraz, a Vanje to ni zmotilo, da je prikazala svoj najboljši tek doslej.

Vsem tekačem in tekačicam iskreno čestitamo za vse njihove teke, nastope in dosežke. Želimo vam lahkoten korak in veliko uspehov tudi v prihodnje ;)