Včeraj je v Mariboru v Športnem parku Tabor potekal 52. Kros občinskih reprezentanc. Za reprezentanco Maribora je v čudovitem vremenu nastopilo tudi nekaj Poljančkov, ki so se odrezali takole.

Nova mapa1

Žan Ogrinc je prepričljivo slavil na 1000m dolgi progi. Tekel je v konkurenci pionirjev letnik 2006 in si zasluženo okrog vratu nadel zlato odličje. Ekipno so si fantje Maribora v tej kategoriji pritekli tretje mesto. Odličje si je okrog vratu nadela tudi Lara Krajnc. Na 1000m dolgi progi si je v kategoriji pionirk letnik 2005 pritekla bronasto kolajno. V isti kategoriji je nastopila tudi Staša Fonovič, ki je ciljno črto prečkala kot osma. Dekleti sta ekipno osvojili visoko drugo mesto. Na isti razdalji je nastopila tudi Brina Poropat, ki si je v kategoriji pionirk letnik 2003 pritekla deveto mesto. Ekipno so si dekleta Maribora v tej kategoriji pritekla tretje mesto.  Jakob Homšak je nastopil na nekoliko daljši razdalji. Mlajši mladinci (letnik 2001 in 2002) so morali preteči 2000 metrov. Jakob je v cilj pritekel na šestem mestu, ekipno pa so si fantje pritekli tretje mesto. Vanja Supić je nastopila v kategoriji članic, ki so morale preteči 3000 metrov. V cilje je pritekla na četrtem mestu, ekipno pa so članice osvojile drugo mesto. V kategoriji članov sta na razdalji 5000 metrov nastopila Tilen Šimenko Lalič in Alen Kolman. Tilen si je pritekel osmo, Alen pa deveto mesto.

Vseekipno si je reprezentanca Maribora pritekla 3. mesto. Iskrene čestitke vsem Poljančkom in ostalim tekačem ekipe Maribora! ;)