V sredo, 10.10.2018, smo na atletskem stadionu Poljane z organizatorjema Zavod za šport RS Planica in Atletsko zvezo Slovenije uspešno izvedli Ekipno prvenstvo Slovenije za dijake in dijakinje srednjih šol. Na finalno tekmovanje se je uvrstilo po 12 najboljših ekip v konkurenci dijakov in dijakinj. V prelepem sončnem vremenu, ki ni bilo nič kaj jesensko, smo lahko uživali v zelo zanimivih atletskih bojih, doseženih pa je bilo tudi nekaj odličnih izidov. Atletska sezona na prostem je praktično zaključena, a to ni bila ovira, da so nekateri med nastopajočimi prikazali predstave, kot da bi bili sredi tekmovalne sezone.

Zagotovo velja izpostaviti dosežke v skoku v daljino. Eva Pepelnak (I. Gimnazija v Celju) je ob zaključku sezone prikazala zelo dobre skoke in njen najdaljši je meril 617cm. Preko šestih metrov je skočila tudi Lara Krnc (Gimnazija Jesenice) – 601cm. Pri dijakih se je skoka preko sedmih metrov – 709cm, veselil Rok Makuc (Gimnazija Jesenice). Zelo uspešen je bil še en skakalec. Matic Silič (Gimnazija Jesenice) je v skoku v višino uspešno preskočil 201cm. Hitri sta bili tudi Iza Zakošek (I. Gimnazija v Celju) v teku na 100 metrov – 12,47s (-0,7m/s) in Tija Ocvirk (I. Gimnazija v Celju) v teku na 400 metrov – 56,70s. Odličen tek je uspel tudi Karin Gošek (SZŠ Celje) v teku na 1000 metrov. Razdaljo je pretekla v času 2:53,76.

Barve svojih šol so odlično zastopali tudi naši atleti in atletinje. Tjaša Križan (II. Gimnazija Maribor) je ponovno slavila v suvanje krogle, kjer je njen najdaljši sunek meril 13,92m. Osebni rekord in četrto mesto si je z rezultatom 2:45,26 v teku na 1000m pritekel Miloš Lazič (II. Gimnazija Maribor). Peti mesti sta osvojili Ajda Kaučič v teku na 100 metrov – 13,02s (+0,5m/s) in Liza Kšela v teku na 400 metrov – 1:01,60 (obe II. Gimnazija Maribor). V teku na 400 metrov je nastopil Vito Zupanič (SERŠ), ki si je z rezultatom 56,66s, pritekel 19. mesto. Ajda in Liza sta nastopili še v štafetnem teku 4x100m in svoji šoli sta pomagali do tretjga mesta – 51,02. V štafeti4x100m je nastopil tudi Vito, ki si je s fanti svoje šole pritekel 11. mesto – 47,30s.

Napeto je bilo tudi v skupnem seštevku in razvrstitvi šol. Razlike na vrhu so bile majhne in odločil je lahko en boljši ali slabši nastop posameznika. Po videnem in doseženem smo prepričani, da so se športniki zadovoljni vračali na svoje domove. Vsem športnikom, šolam in mentorjem še enkrat iskreno čestitamo in verjamemo, da ste v Mariboru tudi tokrat uživali. Srečno do ponovnega srečanja :)

Posebna zahvala gre tudi vsem sodnikom in pomočnikom, ki so pripomogli k temu, da je vse potekalo brezhibno in tekoče. Hvala vam ;)

REZULTATI – EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE ZA SREDNJE ŠOLE