Včeraj je v Žalcu potekalo Prvenstvo Slovenije v atletiki za učence in učenke osnovnih šol. Na finalnem tekmovanju so nastopili najboljši v Sloveniji, da pa so lahko včeraj nastopili z najboljšimi, so se morali predhodno dokazati na občinskih in področnih tekmovanjih. Odlično so barve svojih šol zastopali tudi naši atleti, ki so dosegli naslednje rezultate.

Ajda Kaučič postaja vse hitrejša in to je dokazala tudi na včerajšnjem tekmovanju. V kvalifikacijah teka na 60 metrov si je v kategoriji starejših učenk z rezultatom 8,02s (+0,3m/s) pritekla nov osebni rekord in se kot peta uvrstila v veliki finale, kjer je dosegla čas 8,06s (-0,5m/s) s čimer si je pritekla zelo visoko peto mesto. Zelo hitra je bila tudi Lina Črnko, ki je nastopila v konkurenci mlajših učenk. V kvalifikacijah je z rezultatom 8,41s (+0,0,/s) postavila nov osebni rekord in se kot četrta uvrstila v veliki finale, kjer je dosegla čas 8,53s (+1,6m/s) s čimer si je pritekla osmo mesto. Le stotinko od velikega finala je bil v teku na 60 metrov Jan Švajncer, ki je tekel v konkurenci starejših učencev. Razdaljo je pretekel v času 7,45s (+2,2m/s) in osvojil visoko deveto mesto. Osebnega rekorda se je veselila tudi Liza Kšela, ki je nastopila v teku na 300 metrov. Z rezultatom 43,71s si je v konkurenci starejših učenk pritekla 14. mesto. Na isti razdalji in v isti kategoriji je nastopila tudi Nika Kralj, ki se je z rezultatom 43,89s približala osebnemu rekordu in si pritekla 17. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov na prihajajočih tekmovanjih. S svojimi dosežki so lahko v ponos nam in svojim šolam ;)