V Mariboru so včeraj na atletskem stadionu Poljane potekala področna šolska tekmovanja v atletiki za srednje in osnovne šole. Dopoldan so se pomerili dijaki in dijakinje, popoldan pa učenci in učenke. Med nastopajočimi so bili tudi Poljančki, ki so odlično zastopali barve svojih šol in prikazali zelo dobre predstave. Postavili so kar nekaj osebnih rekordov, stopali na stopničke za zmagovalce in zadovoljni zapuščali tekmovališča. To je šele začetek tekmovanj na prostem in verjamemo, da nas bodo naši mladi športniki iz tedna v teden vse bolj navduševali in razveseljevali. Pa si poglejmo kako so se odrezali včeraj :)

Med dijaki sta se zmag veselila Luka Popović in Tjaša Križan. Luka je uspešno pričel sezono v teku na 100 metrov in v kvalifikacijah dosegel čas 11,51s, v finalu pa tekel še hitreje in ure so se ustavile pri 11,43s, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago. Prepričljivo je v suvanju krogle (3kg) slavila tudi Tjaša, katere najdaljši sunek je meril 14,91m. Srebro sta si okrog vratu nadela Miloš Lazić in Aljaž Majcenovič. Miloš si je srebro pritekel v teku na 1000 metrov, kjer je z rezultatom 2:46,36 postavil nov osebni rekord. Osebnega rekorda in srebra se je v skoku v daljino veselil tudi Aljaž, ki je najdlje doskočil pri 587cm. Na stopničke za zmagovalce je stopila tudi Neja Gašperut, ki si je v teku na 100 metrov pritekla bronasto odličje. V kvalifikacijah so se ure ustavile pri 13,12s, v finalu pa se je prvič spustila pod mejo 13ih sekund in ciljno črto prečkala pri 12,90s.

Zelo uspešno so nastopili tudi ostali naši atleti in atletinje. V teku na 100 metrov so med dijaki nastopili še Taj Šinkovec, Lucij Vrhovšek in Vito Zupanič. Taj je v kvalifikacijah dosegel čas 11,84s, v finalu pa je bil še stotinko hitrejši – 11,83s, kar je bilo dovolj za četrto mesto. Lucij je v kvalifikacijah in v finalu dosegel enak rezultat – 12,03s in si na koncu pritekel 6. mesto. Vito je v kvalifikacijah dosegel čas 12,06s, v finalu pa so se ure ustavile pri 12,25s, kar je zadoščalo za osmo mesto. Vsi fantje so tekli hitreje od svojih najboljših dosežkov, a bomo na nove osebne rekorde še malo počakali, saj na tekmovanju ni bilo vetromera. V konkurenci dijakinj sta v teku na 100 metrov nastopili tudi Ina Radolli in Sara Žižek. Ina si je z rezultatom 13,93s pritekla deseto mesto, Sara pa si je z rezultatom 15,02s, pritekla 14. mesto. Iva Lorenčič se je preizkusila v teku na 1000 metrov, kjer si je z rezultatom 3:31,97, pritekla peto mesto.

Popoldan so moči merili mlajši in med njimi smo imeli še več nastopajočih. Med mlajšimi učenci so se trije Poljančki veselili zlatega odličja. Žan Ogrinc si je z rezultatom 45,28s, pritekel zmago v teku na 300 metrov, Niko Štajmec je bil najboljši v metu vortexa, kjer je njegov žvižgač poletel do 54,15m, Staša Fonovič pa je bila nepremagljiva v skoku v višino, kjer je uspešno preskočila 135cm. V konkurenci starejših učencev so prvo mesto osvojili štirje Poljančki. Jan Švajncer in Ajda Kaučič sta bila najhitrejša v teku na 60 metrov. Jan je v kvalifikacijah dosegel čas 7,63s, v finalu pa je tekel še hitreje in ure so se ustavile pri 7,56s. Ajda je prepričljivo slavila med dekleti. V kvalifikacijah je dosegla čas 8,10s, v finalu pa je bila še malo hitrejša in ure so se ustavile pri 8,09s. Zmagi sta si pritekla tudi Nika Kralj v teku na 300 metrov, kjer je dosegla čas 43,63s in Staš Trunk v teku na 1000 metrov z rezultatom 2:58,55.

Srebrnega odličja so se veselile Manca Gjura, Zoja Gajer in Liza Kšela. Manca je v teku na 60 metrov v konkurenci mlajših učenk v kvalifikacijah dosegla čas 9,02s, nato pa je v finalu tekla še hitreje in ure so se ustavile pri 8,95s. Med mlajšimi učenkami je nastopila tudi Zoja, ki se je prezkusila v metu vortexa. Njen najdaljši met je meril 42,12m. Liza je nastopila v teku na 300 metrov in bila z rezultatom 44,00s, takoj za klubsko kolegico Niko. Edino bronasto odličje v popoldanskem delu je osvojil Rok Rozman Marinčič, ki je nastopil v teku na 60 metrov. V konkurenci starejših učencev je v kvalifikacijah dosegel čas 7,87s, v finalu pa je svoj dosežek popravil na 7,72s.

V konkurenci mlajših učenk so nastopila naslednja dekleta. Karolina Pernek, Iva Turčin, Špela Polutnik in Nives Furlan so nastopile v teku na 600 metrov. Karolina je bila četrta z rezultatom 1:58,82, Iva je bila peta z rezultatom 2:00,01, Špela je bila sedma z 2:06,17 in Nives deseta z 2:13,31. V teku na 60 metrov je bila zelo hitra Lara Krajnc, ki je v kvalifikacijah z rezultatom 8,59s dosegla skupno drugi čas, v finalu pa so se ure zaradi bolečine v mišici ustavile pri 9,09s, kar je zadostovalo za peto mesto. Mia Miholič se je preizkusila v skoku v daljino, kjer si je s skokom dolgim 371cm priskakala šesto mesto. Deveti mesti sta osvojili Ana Smiljan in Hana Prevolšek. Ana je nastopila v skoku v višino, kjer je uspešno preskočila 110cm, Hana pa se je preizkusila v metu vortexa, kjer je njen žvižgač pristal pri 31,60m.

Za konec si bomo pogledali še nekaj nastopov v konkurenci starejši učencev in učenk. Žan Aljaž Poropat in Erik Čižič sta nastopila v teku na 1000 metrov. Žan Aljaž si je z rezultatom 3:12,21 pritekel četrto mesto, Erik pa je bil z rezultatom 3:13,33 tik za njim. Isti uvrstivi na isti razdalji sta si v kategoriji učenk pritekli Eva Kocbek in Brina Poropat. Eva je ciljno črta prečkala kot četrta in dosegla čas 3:28,67, Brina pa je bila peta z rezultatom 3:33,93. Nika Kovačič Petek je nastopila v teku na 60 metrov, kjer si je z rezultatom 9,09s pritekla deseto mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov na naslednjih tekmovanjih. Seveda si želimo, da bi na finalnih tekmovanjih za srednje in osnovne šole nastopilo čim več Poljančkov :) ;)