V Šentjurju je danes potekal že 15. Atletski miting na katerem so naši atleti pričeli z novo sezono na prostem. Članski del mitinga je bil na sporedu dopoldan, imeli pa smo sedem nastopajočih. Kljub temu, da smo se pred nekaj dnevi vrnili iz priprav so naši atleti odtekli nekaj osebnih rekordov in za začetek prikazali zelo dobre predstave.

Tilen Šimenko LaličV teku na 600 metrov smo imeli štiri nastopojače. Najhitrejši med našimi predstavniki je bil Tilen Šimenko Lalič, ki si je z novim osebnim rekordom 1:19,57 pritekel prvo mesto. Novega osebnega rekorda se je veselil tudi Alen Kolman, ki je z rezultatom 1:22,76, osvojil skupno tretje mesto. Takoj za Alenom sta se zvrstila Tadej in Gregor Verbošt. Tadej je omenjeno razdaljo pretekel v času 1:24,71 in osvojil četrto mesto, Gregor pa si je z rezultatom 1:24,81 pritekel peto mesto. Osebnih rekordov so se veselili tudi Samo Gomilšek v teku na 300 metrov, ter Taj Šinkovec in Lucij Vrhovšek, oba v teku na 100 metrov. Samo je s podaljšanim sprintom opravil v času 36,98s, s čimer si je na koncu pritekel četrto mesto. Taj se je v kvalifikacijah teka na 100 metrov z rezultatom 12,07s (+0,4m/s) približal osebnemu rekordu, nato pa v finalu tekel še hitreje in se prvič spustil pod mejo 12ih sekund. Z rezultatom 11,88s (+0,7m/s) si je pritekel skupno šesto mesto. Lucij je na isti razdalji popravil osebni rekord za več kot tri desetinke in ure so se ustavile pri 12,17s (-0,3m/s), s čimer si je pritekel sedmo mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov v letošnji sezoni. Noge bodo iz tedna v teden vse lažje in že sedaj se veselimo novih nastopov naših atletov ;)