Danes je na Dunaju potekal mednarodni atletski miting na katerem so se naši atleti ponovno izkazali in prikazali zelo dobre predstave.

Neja Gašperut je odlično nastopila v teku na 60 metrov, kjer je še drugič letos krepko popravila osebni rekord in se veselila prvega teka pod osmimi sekundami. Z rezultatom 7,97s si je v konkurenci mlajših mladink zraven osebnega rekorda pritekla tudi srebrno odličje. Kasneje je nastopila še v teku na 200 metrov, kjer se je ponovno spustila pod mejo 27 sekund in ure so se ustavile pri 26,94s. S tem rezultatom si je v kategoriji članic pritekla 17. mesto. Zelo hiter je bil tudi Vito Zupanič, ki se je prav tako veselil novega osebnega rekorda v teku na 60 metrov. Z doseženim rezultatom 7,54s pa si je okrog vratu nadel bronasto odličje v konkurenci mlajših mladincev.

V teku na 800 metrov sta v konkurenci mlajših mladincev nastopila Staš Trunk in Jakob Homšak, ki se je na omenjeni razdalji preizkusil prvič. Staš si je z rezultatom 2:12,96 pritekel nov osebni rekord in šesto mesto, Jakob pa je z rezultatom 2:15,38 postavil nov mejnik in si pritekel osmo mesto. Oba sta se preizkusila tudi v teku na 60 metrov. Jakob je z rezultatom 8,14s postavil še en mejnik, kar je bilo dovolj za 13. mesto, Staš pa si je z rezultatom 8,33s pritekel nov osebni rekord in 14. mesto. V kategoriji mlajših mladincev je v teku na 60 metrov nastopil tudi Rok Rozman Marinčič, ki si je z rezultatom 7,83 pritekel deveto mesto in se približal osebnemu rekordu.

Alen KolmanZelo blizu osebnemu rekordu je bila tudi Ajda Kaučič, ki si je z rezultatom 8,31s pritekla deveto mesto v kategoriji mlajših mladink. V isti kategoriji so nastopila še štiri dekleta, ki so na razdalji 60ih metrov dosegle naslednje čase. Liza Kšela si je z rezultatom 8,56s pritekla 12. mesto, Nika Kralj je bila le stotinko za Lizo in si je pritekla 13. mesto. Ina Radolli si je z rezultatom 8,67s pritekla 14. mesto, Nika Kovačič Petek pa si je z rezultatom 9,05s pritekla osebni rekord in 18. mesto. V kategoriji članov sta nastopila Alen Kolman in Samo Gomilšek. Alen je v teku na 800 metrov dosegel čas 1:59,45, kar je bilo dovolj za 16. mesto, Samo pa si je v teku na 400 metrov z rezultatom 52,68s pritekel nov osebni rekord v dvorani in 18. mesto.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje. ;)