Ta vikend so se pričela številna tekmovanja v zimskem delu sezone. Aktivni so bili tudi Poljančki, ki so včeraj nastopili na mednarodnem atletskem mitingu na Dunaju in v Ljubljani. Naši atleti so v svojih prvih letošnjih nastopih prikazali zelo dobre predstave in v tednih, ki so pred nami lahko pričakujemo še boljše nastope in izboljšave mejnikov. V krožni dvorani na Dunaju je nastopilo kar nekaj Poljančkov, zato si poglejmo kako so se odrezali. 🙂

Prednost bomo dali starejšim, ki so nastopili v članskem delu mitinga. Tilen Šimenko Lalič je v teku na 800 metrov odlično startal v novo sezono in ob prihodu v cilj se je lahko veselil novega osebnega rekorda v dvorani. Ker uradnega rezultata še niso objavili (bilo je kar nekaj težav z merilnimi napravami), vam lahko zaupamo ročni rezultat, 1:52,53, ki ne bo bistveno drugačen od pravega dosežka. Z prikazanim je lahko zelo zadovoljen in tudi normi (1:51,50) za nastop na evropskem mladinskem prvenstvu je že sedaj zelo blizu. V teku na 800 metrov je nastopil tudi Tadej Verbošt, ki je zaenkrat prav tako brez uradnega rezultata. Ročno smo mu namerili rezultat okrog 1:58,00. Osebni rekord si je v teku na 3000 metrov pritekel Gregor Verbošt, ki se je prvič spustil pod mejo devetih minut. Njegov nov najboljši dosežek sedaj znaša 8:58,21 in ob prihodu v cilj je pustil vtis, da lahko že kmalu teče še hitreje. Matic Omulec je nastopil v teku na 60 in 200 metrov. Na krajši razdalji je dosegel čas 7,46s, v teku na en krog pa so se ure ustavile pri 23,67s. V teku na 60 metrov je nastopil tudi Taj Šinkovec, kateremu so se ure ob prihodu v cilj ustavile pri okroglih 8,00s.

V mlajše mladinskem delu mitinga so nastopili naslednji naši atleti. Rene Pernek Acker in Luka Popović Krajnc sta kot prvo nastopila v teku na 60 metrov in ob koncu mitinga še v teku na 200 metrov. Rene se je na krajši razdalji veselil novega osebnega rekorda – 7,52s in to je tudi dosežek s katerim se je uvrstil v finale, kjer je dosegel čas 7,57s. Novega najboljšega dosežka se je veselil tudi na daljši razdalji, ki jo je pretekel v času 23,28s. Zelo hiter je bil tudi Luka, ki je svoj najboljši dosežek v teku na 60 metrov popravil za več kot pol sekunde. V kvalifikacijah in v finalu je dosegel isti čas in ure so se dva krat ustavile pri 7,66s. Na daljši razdalji si je prav tako pritekel osebni rekord v dvorani, ki sedaj znaša 25,11s. Lucij Vrhovšek in Tine Merhar sta nastopila v teku na 60 in 800 metrov. Na krajši razdalji sta si oba pritekla nova osebna rekorda. Lucij si je nov najboljši dosežek pritekel kljub nekoliko ponesrečenemu startu in ure so se ustavile pri 8,06s. V teku na 800 metrov se je ob nekoliko prehitrem prvem delu proge z rezultatom 2:18,06 približal osebnemu rekordu. Tinetov nov najboljši dosežek v teku na 60 metrov znaša 8,24s, v teku na 800 metrov pa si je pritekel rezultat 2:20,51. V sprintu se je preizkusil tudi Miloš Lazić, ki si je pritekel nov osebni rekord – 8,21s.

Tjaša KrižanV konkurenci mlajših mladink sta nastopili Tjaša Križan in Nika Blažeka. Tjaša je kot prvo nastopila v teku na 60 metrov, kjer je dosegla čas 9,16s. Nato je sledil nastop v ”njeni” disciplini, v suvanju krogle (3kg). Njen najdaljši sunek 13,51m, ni realni pokazatelj, zato smo prepričani, da bo že naslednjič ob bolj sproščenem nastopu krogla poletela občutno dlje. Nika je v teku na 60 metrov z rezultatom 8,98s, le za stotinko zaostala za osebnim rekordom, na daljši razdalji pa so se ure ob prihodu v cilj ustavile pri 30,20s.

V Ljubljani smo imeli tri predstavnice. Staša Fonovič in Zoja Gajer sta se preizkusili v skoku v višino in skoku v daljino. Staša je v prvo uspešno preskočila 120cm in se s tem dosežkom približala osebnemu rekordu. V skoku v daljino je doskočila pri 327cm. Zoja je uspešno preskočila 110cm, njen najdaljši skok pa je meril 323cm. Iva Turčin je prvo nastopila v teku na 60 metrov, kjer se je ob prihodu v cilj veselila novega osebnega rekorda – 10,08s. Sledil je skok v daljino, kjer je njen najdaljši skok meril 356cm.

Naši atleti so uspešno pričeli z nastopi v letu 2017. Prav vsi imajo še kar nekaj rezerv, zato že sedaj komaj čakamo na njihove nove nastope. Vsem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje! 😉