Včeraj je v italijanskem Bressanonu potekal že 34. Brixia miting, katerega se iz leta v leto udeleži tudi mlajše mladinska reprezentanca Slovenije. Na tekmovanju je v slovenskem dresu nastopila tudi naša atletinja Tjaša Križan, kateri bo tekmovanje v Italiji zagotovo ostalo v zelo lepem spominu.

Tjaša je odlično nastopila v suvanju krogle (3kg), kjer je tekmovanje pričela z nekoliko ”rezerve”, nato pa v drugi polovici prikazala sunke, s katerimi je osvojila bronasto odličje. Najboljšega in najdaljšega je prihranila prav za konec, za šesto serijo, ko je krogla pristala pri 15.10m, s čimer se Tjaša ni veselila le prvega sunka preko meje 15ih metrov in novega osebnega rekorda, ampak tudi izpolnitve norme (norma – 14.85m) za 1. mlajše mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo meseca julija v Tbilisiju, v Gruziji. Nastop na prvem velikem tekmovanju je zagotovljen, pred Tjašo pa so novi izzivi in prepričani smo, da bomo lahko v prihodnjih tednih poročali še o boljših rezultatih. Uspehu naše mlade športnice moramo seveda dodati tudi ekipni uspeh mlajše mladinske reprezentance Slovenije, saj so dekleta osvojila ekipno prvo mesto, fantje so bili četrti, skupaj pa so dekleta in fantje osvojili drugo mesto.

Tjaši ob izpolnitvi norme za mlajše mladinsko evropsko prvenstvo iskreno čestitamo in ji želimo, da bi krogla v prihodnje ”letela” še dlje. Čestitke tudi vsem ostalim atletom in atletinjam, ki so odlično zastopali barve Slovenije! 😉